Euro 2020, grupa A: Italia calcă totul în picioare, devine prima echipă calificată matematic în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
italia

După victoria categorică din meciul de debut, 3-0 cu Turcia, selecţionata Squadra Azzurra a reuşit o prestaţie convingătoare şi în al doilea meci jucat la EURO 2020 şi a învins tot la scor de neprezentare reprezentativa Elveţiei.

Italia a fost una dintre cele două echipe (cealaltă este Belgia) care s-a calificat la turneul final după ce a obţinut numai victorii în partidele din preliminarii, zece. Seria impresionantă continuă şi în grupa de la Euro, acolo unde Italia a bifat deja două succese, parcurs similar cu calificarea în faza următoare a competiţiei.

Miercuri seara, în meciul de la Roma, gazdele au deschis scorul prin Locatelli, şut cu latul din şase metri. Trei sferturi din meritul golului i-a aparţinut însă colegului său de la Sassuolo, Berardi, autorul unei curse de peste 50 de metri. Italia condusese ostilităţile şi înainte de modificarea tabelei, dar Immobile a irosit o bună ocazie (min 10), iar golul lui Chiellini (min 20) a fost precedat de un henţ care nu a păcălit vigilenţa arbitrilor din camera VAR. 

La 7 minute după revenirea de la cabine, tot Locatelli a dublat avanajul, cu un şut plasat excelent din marginea careului mare, la care portarul advers a fost simplu spectator. Cu două minute înainte de final, Immobile a dat lovitura de graţie şi a dus rezutatul la scor de neprezentare. 

În urma acestui succes, Italia a ajuns la 10 victorii consecutive fără gol primit şi are un golaveraj uluitor, 31-0. 

Italia: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Acerbi ’24), Spinazzola – Barella (Cristante ’87), Jorginho, Locatelli (Pessina ’86) – Berardi (Toloi ’70), Immobile, Insigne (Chiesa ’69). Selecţioner: Roberto Mancini

Elveţia: Sommer – Elvedi, Schar (Zuber ’58), Akanji – Mbaku (Widmer ’58), Freuler (Sow ’84), Xhaka, Rodriguez – Seferovic (Gavranovic ’46), Shaqiri (Vargas ’76), Embolo. Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Partida a fost arbitrată de rusul Serghei Karasev.

Clasament

1. Italia             2 2 0 0 6-0 6 puncte

2. Ţara Galilor  2 1 1 0 3-1 4 puncte

3. Elveţia          2 0 1 1 1-4 1 punct

4. Turcia           2 0 0 2 0-5 0 puncte

Rezultatele şi programul meciurilor din grupa A

Vineri, 11 iunie

Grupa A: Italia - Turcia 3-0

Sâmbătă, 12 iunie

Grupa A: Ţara Galilor vs Elveţia 1-1

Miercuri 16 iunie

Grupa A: Turcia vs Ţara Galilor 0-2

Grupa A: Italia vs Elveţia 3-0

Duminică 20 iunie

Grupa A: Italia vs Ţara Galilor (19:00, Roma)

Grupa A: Elveţia vs Turcia (19:00, Baku)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite