Eroare jenantă! Cum „a uitat” Simona Halep să menționeze suplimentul incriminat în discuțiile cu ITIA

0
Publicat:

Un mic pasaj din dosarul pus la dispoziție de ITIA naște mari întrebări în privința corectitudinii româncei. Desigur că suntem alături de Simona Halep în căutarea adevărului și încercarea de a-și dovedi nevinovăția, dar comportamentul acesteia este cel puțin ciudat. În sensul în care le dă apă la moară judecătorilor, sugerând o apărare cusută cu ață albă. Să vedem de ce.

Simona Halep, decizie de neînțeles în relația cu ITIA. Foto Profimedia

"Observăm că doamna Halep nu a dezvăluit suplimentul Keto MCT pe Formularul de Control al Dopajului ("DCF") pentru testul său de urină din 29 august 2022. De asemenea, ea nu l-a menționat nici în interviul său din 26 octombrie 2022, cu ITIA. În cadrul interogatoriului încrucișat avut la audierea din iunie, ea a declarat că pentru DCF a uitat și că, la interviu, probabil, de asemenea, a uitat să îl menționeze. Aceasta a fost clar o neglijență din partea ei, mai ales la interviu, când nevoia de deschidere completă ar fi fost și mai evidentă", este explicat în motivarea dată de ITIA.

Suplimentul a apărut în declarațiile oficiale anul acesta

Mai târziu, în dosarul de apărare a jucătoarei nostre a apărut acest supliment - Keto MCT - și explicația contaminării cu Roxadustat: „Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022. Halep a luat Keto MCT timp de cinci zile, între marți (23 august) și duminică (28 august), lipsind doar miercuri (24 august) deoarece era o zi liberă de la antrenament și, în mod normal, nu a luat suplimente într-o zi în care nu se antrenează. Duminică (28 august) a fost ultima zi în care a luat Keto MCT. Aceasta a fost ziua dinaintea primei sale zile la US Open, în care a pierdut în mod neașteptat", se arată în dosarul dat publicității de ITIA.

Însă, chiar dacă suplimentul îi fusese recomandat de echipa antrenorului Patrick Mouratoglou doar de câteva zile, Simona Halep a uitat să-l menționeze în foile oficiale. Să admitem că a omis. Însă în interviul pentru ITIA, din octombrie 2022, când deja știa că a fost depistată pozitiv, Simona a uitat din  nou să-l menționeze. Și când ai o asemenea problemă, primul lucru la care te gândești este cel mai nou lucru pe care l-ai introdus în corpul tău.

Abia în iunie anul acesta, la audieri, sportiva noastră a precizat că a omis să spună despre acest supliment întrucât a uitat! Astfel că sintagma ”Simona Halep dopată” rămâne de actualitate.