Cupa României, calea spre banii din Europa League. Astăzi are loc tragerea la sorți a grupelor

0
Publicat:

Cea de-a treia ediție a Cupei României în noul format a ajuns în faza grupelor, după ce s-au stabilit, în urma fazelor județene și a playoff-ului, cele 24 de echipe rămase în cursa pentru trofeu.

Corvinul, câștigătoarea din sezonul trecut, a fost eliminată din această ediție. Foto Adevărul

Deși după schimbarea făcută de FRF competiția nu a mai avut același succes în rândul publicului, în această stagiune lucrurile sunt pe cale să se schimbe, grație performanței reușite în ediția precedentă de Corvinul, care a trecut în finală de Oțelul Galați la loviturile de departajare, 3-2, după 2-2 în timpul regulamentar. Divizionara secundă a câștigat surprinzător Cupa României și a obținut calificarea în preliminariile Europa League, dar și un premiu consistent, de 354.000 de euro.

Hunedorenii nu vor participa în acest sezon al competiției, după ce au fost eliminați de FC Argeș în playoff, scor 0-2. La start vor fi alte 24 de echipe, primele 8 echipe din sezonul trecut al Superligii și 16 echipe care s-au calificat în urma playoff-ului. Se vor forma patru grupe a câte șase echipe, câte două echipe din fiecare urnă valorică, dar nu se va juca fiecare cu fiecare. Echipele vor disputa câte trei meciuri, care se vor stabili în urma tragerii la sorți, urmând să întâlnească o echipă din prima urnă valorică, una din a doua categorie și una din a treia.

Primele două clasate se califică în sferturi

„Partidele se vor disputa pe terenul formației mai slab clasate în sezonul precedent, exceptând duelul formațiilor din prima urnă valorică, programat pe terenul primei echipe extrase. Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală, cu mențiunea că echipele câștigătoare ale grupelor vor disputa meciurile pe teren propriu. De asemenea, în semifinale, câștigătoarele sferturilor de finală 1 și 3 vor fi gazde“, informează frf.ro.

În sferturi se va juca după următorul sistem: locul 1 din grupa A (1A) cu Locul 2 din grupa B (2B), 1C cu 2D, 1 cu 2D și 1B cu 2A. Câștigătoarea va juca în turul I preliminar al viitoarei ediții a Europa League, care garantază două dueluri în cupele continentale, deci minimum 350.000 de euro.

Cum arată urnele valorice din Cupa României

Urna 1

FCSB

CFR Cluj

Universitatea Craiova

Farul Constanța

Sepsi

Rapid

UTA Arad

Oțelul Galați

Urna 2

Hermannstadt

Petrolul

Poli Iași

Dinamo

Botoșani

Csikszereda

CSM Reșița

Ceahlăul Piatra Neamț

Urna 3

FC Argeș

Metalul Buzău

CS Afumați

SCM Râmnicu Vâlcea

Unirea Ungheni

FC Agricola Borcea

Unirea Alba Iulia

Sănătatea Cluj

Programul Cupei României, ediția 2024/2025

Faza grupelor, etapa 1: 30 octombrie 2024

Faza grupelor, etapa 2: 4 decembrie 2024

Faza grupelor, etapa 3: 18 decembrie 2024

Sferturi de finală:           2 aprilie 2025

Semifinale:                     23 aprilie 2025

Finala:                            14 mai 2025