Florin Maxim, cetățean de onoare al Hunedoarei. Antrenorul a adus Corvinul în Europa League VIDEO

0
Publicat:

Performanțele excelente înregistrate de echipa Corvinul Hunedoara i-au adus numeroase aprecieri antrenorului ei, Florin Maxim. Fost jucător la Corvinul Hunedoara, Maxim a primit titlul onorific de cetățean de onoare al Hunedoarei.

Antrenorul Florin Maxim a devenit cetățean de onoare al Hunedoarei. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL
Antrenorul Florin Maxim a devenit cetățean de onoare al Hunedoarei. Foto: Daniel Guță. ADEVĂRUL

Antrenorul Florin Maxim a devenit cetățean de onoare al Hunedoarei. Vineri, acest titlu onorific i-a fost acordat la Centrul cultural din Hunedoara, unde localnicii au fost invitați să participe la ședința de Consiliu Local, care a oficiat evenimentul.

Antrenorul Florin Maxim a fost apreciat, astfel, pentru performanțele obținute în acest sezon de echipa Corvinul Hunedoara. Deși activează în Liga a doua, Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României la fotbal și s-a calificat după mai mult de patru decenii într-o competiție europeană de fotbal, Europa League.

„Cred că acest titlu (n.r. de „cetăţean de onoare”) nu este despre mine. Este momentul să ne dăm seama că noi, toţi, împreună facem nişte lucruri. Eu pot fi doar antrenor, dar, dacă nu am nişte colaboratori buni, nişte jucători, oamenii din partea administrativă, oameni care muncesc şi susţin cu toţii un proiect, o idee, eu nu pot reuşi. Am convingerea că Drumul Corvinilor se pavează deja singur. Împreună sunt convins că vom fi puternici de-acum încolo”, a spus antrenorul Florin Maxim, la eveniment. 

Mii de oameni au sărbătorit, în Hunedoara, performanța echipei Corvinul Hunedoara, după ce aceasta a câștigat Cupa României la fotbal (video), iar mulți dintre ei l-au apreciat pe Florin Maxim pentru contribuția la reușită.

Născut pe 2 martie 1981, la Brad, Florin Maxim a debutat, ca jucător, în Liga a II-a, în echipa de seniori a Corvinului, pe când avea 16 ani, iar peste 35 de ani s-a întors în Hunedoara pentru a conduce echipa, din postura de antrenor principal.

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României la fotbal

Sosit în 2021 la Hunedoara – în anul Centenarul Fotbalului Hunedorean – a fost aproape de promovarea în Liga a doua încă din primul sezon.

Echipa Corvinul Hunedoara a promovat în 2023 în Liga a doua, iar la finalul actualei stagiuni (2023-2024), echipa pregătită de Florin Maxim a încheiat campionatul pe locul secund – direct promovabil – deşi venea din postură de nou-promovată.

În 15 mai, Corvinul Hunedoara a câştigat, în premieră, Cupa României la fotbal, devenind, astfel, doar al cincilea club din istoria fotbalului românesc care izbuteşte acest lucru. Clubul hunedorean va fi unicul reprezentant al fotbalului românesc în Europa League – a doua cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume.

Florin Maxim a adunat 105 meciuri ca antrenor al echipei Corvinul Hunedoara, în toate competiţiile, având 79 de victorii, 16 remize şi 10 înfrângeri.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite