CTP, dezamăgit de reacţia Simonei: Ce îl îngrijorează după o victorie lejeră pentru Halep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu s-a bucurat de calificarea Simonei Halep (3 WTA) în turul III de la Australian Open, însă, în acelaşi timp, e îngrijorat de un aspect pe care l-a remarcat în duelul cu Harriet Dart (173 WTA).

Simona Halep a obţinut o victorie firească în faţa unei jucătoare care n-a trecut niciodată de turul III la un Grand Slam.

Constănţeanca de 28 de ani n-a cedat, deocamdată, niciun set la Australian Open 2020, însă, ce-i drept, nici n-a întâlnit vreo adversară de calibrul ei.

Cristian Tudor Popescu a urmărit partida din turul II jucat de Halep şi, deşi mulţumit de rezultat, s-a arătat deranjat de faptul că, în setul doi, la 4-0, românca a cam pierdut meciul de sub control, s-a enervat în mod repetat şi doar după ce Dart s-a apropiat la un game, Halep a reuşit să-şi adjudece calificarea, 6-1, 6-4.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu la Digi Sport?

*Simona Halep a rămas calmă, controlată, atunci când Dart a intrat în zona, a început să lovească foarte bine pentru că nu mai avea ce pierde. Meciul nu e numai cu bune. Simona a făcut o greşeală psihologică pe care nu credeam că o s-o mai văd la ea, şi anume că va veni victoria de la sine. De multe ori, nu se întâmplă aşa. Adversara prinde curaj, se eliberează de emoţie. Asta s-a întâmplat. 

*Şi momentul cel mai rău al Simonei a fost acela când, la 5-3, a strigat spre banca tehnică: <<ce să fac?>>. Păi, cum ce să faci? Trebuia să aştepte ca această explozie a adversarei să se consume. Nu era ceva deosebit. Această enervare a ei nu mi-a sunat bine.

*În rest, Simona a făcut un meci de antrenament. A avut parte şi de nişte schimburi care îi vor fi de folos în continuare. Putem spune că este un meci util, nu aş spune că este un meci foarte bun.