Cine e Avântul Bârsana, adversara Stelei din Cupa României. Echipa vine în capitală cu un fotbalist care le-a făcut probleme roş-albaştrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua va întâlni Avântul Bârsana în Cupa României FOTO Răzvan Păsărică

Steaua Bucureşti va întâlni Avântul Bârsana în faza 16-imilor Cupei României, echipă care evoluează în Liga a IV-a. Meciul se va disputa într-o singură manşă, în intervalul 24-26 septembrie 2013.

Avântul Bârsana joacă în al patrulea eşalon românesc, unde ocupă locul cinci. Adversara Stelei din Cupa României are un bilanţ de două victorii şi o înfrângere, totalizând şase puncte. Bârsana joacă în Maramureş, stadionul considerat „teren propriu“ numărând 150 de locuri disponibile.

Olimpia Satu-Mare şi Gloria Bistriţa sunt doar două dintre echipele care au căzut victime adversarei Stelei, fiind învinse în preliminariile Cupei României. De asemenea, Avântul a înregistrat cea mai bună performanţă a sa în competiţie, până acum nereuşind trecerea de faza judeţeană.

Avântul este o echipă refondată în anul 2008, iar cea mai mare victorie din existenţa grupării maramureşene a fost consemnată în faţa Sighetului Marmaţiei (8-5). Cu un buget anual de 40.000 de lei, formaţia se poate lăuda cu evoluţiile lui Emil Dăncuş, fotbalist care a mai activat la Gloria Bistriţa.
Adversara Stelei va veni la Bucureşti alături de fotbalistul Cosmin Mărincean, jucător care nu este la prima întâlnire cu roş-albaştrii. Acesta a marcat împotriva campioanei României pe vremea când era la Unirea Alba-Iulia, în anul 2006, în optimile Cupei României, meci câştigat de stelişti cu 2-1.