A murit Mario Zagallo, singurul om care a câștigat de 4 ori Cupa Mondială

0
Publicat:

Mario Zagallo, legendă a fotbalului brazilian, a murit în această dimineață, la vârsta de 92 de ani. Anunțul a fost făcut de familia fostului fotbalist pe rețelele de socializare. Sud-americanul, decedat la vârsta de 92 de ani, este singurul om care a câștigat de 4 ori Cupa Mondială, fie ca jucător, fie ca antrenor de fotbal.

Mario Zagallo, legenda fotbalului brazilian. Foto Wikipedia

"Cu mare tristețe vă informăm despre trecerea în neființă a eternului nostru de patru ori campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, bunic iubitor, socru afectuos, prieten fidel, profesionist de succes și o mare ființă umană. Un idol uriaș. Un patriot care ne lasă o moștenire de mari realizări. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru timpul pe care l-am putut petrece cu el și îl rugăm să găsim mângâiere în amintirile bune și în marele exemplu pe care ni-l lasă", se arată în comunicatul postat pe Instagram.

Brazilianul în vârstă de 92 de ani este singurul om din istoria fotbalului care a cucerit de 4 ori Cupa Mondială. Fosta extremă stânga a făcut parte din echipa Braziliei la edițiile din 1958 și 1962 ale Campionatului Mondial. Ulterior, el s-a aflat pe banca tehnică a naționalei în 1970, când Selecao și-a adjudecat al treilea titlu mondial. Iar în 1994, când brazilienii au câștigat pentru a patra oară Cupa Mondială, Zagallo făcea parte din staff-ul tehnic, fiind antrenor secund.