A murit Mario Zagallo, singurul om care a câștigat de 4 ori Cupa Mondială

0
Publicat:

Mario Zagallo, legendă a fotbalului brazilian, a murit în această dimineață, la vârsta de 92 de ani. Anunțul a fost făcut de familia fostului fotbalist pe rețelele de socializare. Sud-americanul, decedat la vârsta de 92 de ani, este singurul om care a câștigat de 4 ori Cupa Mondială, fie ca jucător, fie ca antrenor de fotbal.

Mario Zagallo, legenda fotbalului brazilian. Foto Wikipedia
Mario Zagallo, legenda fotbalului brazilian. Foto Wikipedia

"Cu mare tristețe vă informăm despre trecerea în neființă a eternului nostru de patru ori campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, bunic iubitor, socru afectuos, prieten fidel, profesionist de succes și o mare ființă umană. Un idol uriaș. Un patriot care ne lasă o moștenire de mari realizări. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru timpul pe care l-am putut petrece cu el și îl rugăm să găsim mângâiere în amintirile bune și în marele exemplu pe care ni-l lasă", se arată în comunicatul postat pe Instagram.

Brazilianul în vârstă de 92 de ani este singurul om din istoria fotbalului care a cucerit de 4 ori Cupa Mondială. Fosta extremă stânga a făcut parte din echipa Braziliei la edițiile din 1958 și 1962 ale Campionatului Mondial. Ulterior, el s-a aflat pe banca tehnică a naționalei în 1970, când Selecao și-a adjudecat al treilea titlu mondial. Iar în 1994, când brazilienii au câștigat pentru a patra oară Cupa Mondială, Zagallo făcea parte din staff-ul tehnic, fiind antrenor secund.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite