Roman Polanski, declaraţii jignitoare despre femei la Festivalul de la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman Polanski şi soţia sa, actriţa Emmanuelle Seigner, pe covorul roşu la Cannes FOTO Reuters

Aflat ca Festivalul de film de la Cannes, unde şi-a lansat cea mai nouă peliculă, „Venus in Fur“, regizorul Roman Polanski a făcut câteva declaraţii misogine surprinzătoare la adresa femeilor.

Controversatul Roman Polanski (79 de ani) a spus că pastilele anticoncepţionale „masculinizează“ femeile şi că egalitatea dintre sexe e un lucru „idiot“. De asemenea, cineastul de origine poloneză a mai declarat jurnaliştilor că „a oferi unei femei un buchet de flori a devenit un lucru indecent“ în zilele noastre.

Aceste declaraţii vin în contextul în care regizorul şi-a lansat la Festivalul de la Cannes cea mai nouă peliculă, „Venus în Fur“, o adaptare după nuvela „Venus in Furs“ (1870), scrisă de Leopold von Sacher-Masoch.

Filmul spune povestea unei relaţii sado-maso dintre o actriţă şi un regizor. Protagonista este nimeni alta decât soţia lui Polanski, actriţa franceză Emmanuelle Seigner (46 de ani), care a apărut şi în ecranizarea romanului „Luni de fiere“, de Pascal Bruckner („Bitter Moon“, 1992).

Roman Polanski, care a primit în 2003 Oscarul pentru filmul „Pianistul“, a fost arestat în anul 1977, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fetiţă de 13 ani, după ce a consumat cu aceasta droguri şi alcool. Roman Polanski a pledat atunci vinovat şi a petrecut 42 de zile în arest. Regizorul a părăsit Statele Unite înainte ca sentinţa să se pronunţe şi de atunci nu a mai revenit niciodată pe teritoriul SUA.

Mai multe pentru tine: