Roman Polanski, declaraţii jignitoare despre femei la Festivalul de la Cannes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roman Polanski şi soţia sa, actriţa Emmanuelle Seigner, pe covorul roşu la Cannes FOTO Reuters
Roman Polanski şi soţia sa, actriţa Emmanuelle Seigner, pe covorul roşu la Cannes FOTO Reuters

Aflat ca Festivalul de film de la Cannes, unde şi-a lansat cea mai nouă peliculă, „Venus in Fur“, regizorul Roman Polanski a făcut câteva declaraţii misogine surprinzătoare la adresa femeilor.

Controversatul Roman Polanski (79 de ani) a spus că pastilele anticoncepţionale „masculinizează“ femeile şi că egalitatea dintre sexe e un lucru „idiot“. De asemenea, cineastul de origine poloneză a mai declarat jurnaliştilor că „a oferi unei femei un buchet de flori a devenit un lucru indecent“ în zilele noastre.

Aceste declaraţii vin în contextul în care regizorul şi-a lansat la Festivalul de la Cannes cea mai nouă peliculă, „Venus în Fur“, o adaptare după nuvela „Venus in Furs“ (1870), scrisă de Leopold von Sacher-Masoch.

Filmul spune povestea unei relaţii sado-maso dintre o actriţă şi un regizor. Protagonista este nimeni alta decât soţia lui Polanski, actriţa franceză Emmanuelle Seigner (46 de ani), care a apărut şi în ecranizarea romanului „Luni de fiere“, de Pascal Bruckner („Bitter Moon“, 1992).

Roman Polanski, care a primit în 2003 Oscarul pentru filmul „Pianistul“, a fost arestat în anul 1977, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fetiţă de 13 ani, după ce a consumat cu aceasta droguri şi alcool. Roman Polanski a pledat atunci vinovat şi a petrecut 42 de zile în arest. Regizorul a părăsit Statele Unite înainte ca sentinţa să se pronunţe şi de atunci nu a mai revenit niciodată pe teritoriul SUA.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite