FOTO Iubire lesbiană la Festivalul de la Cannes. Un film cu scene explicite de sex, marele favorit la Palme D’Or

0
0

Pelicula franceză „Blue is the Warmest Colour“ („La Vie d’Adele“) este considerată marea favorită la Festivalul de Film de la Cannes din acest an. Filmul, care are critici elogioase în presa internaţională, spune povestea de dragoste a două femei şi are scene explicite de sex, ce au şocat audienţa.

Drama regizată de Abdellatif Kechiche (un regizor francez de origine tunisiană) se concentrează pe relaţia şi povestea de iubire dintre două femei: adolescenta de 15 ani Adele (interpretată de Adele Exarchopoulos) şi Emma (Lea Seydoux), o femeie matură.

O scenă de sex din film a reuşit să lase o impresie puternică asupra celor care au asista la premiera de la Cannes. „Este una dintre cele mai grafice scene de sex din istoria cinematografiei non-pornografice“, scrie „The Telegraph“. „Filmul are trrei ore, dar singura problemă cu timpul este că nu a mai ţinut încă şapte", a mai scris publicaţia britanică. 

La conferinţa de presă, Adele Exarchopoulos a declarat că şi pentru ea a fost un şoc să vadă acea scenă în peliculă. Pentru că secvenţa respectivă a fost atât de veridică, au apărut speculaţii că cele două actriţe au făcut mai mult decât să mimeze actul sexual, iar Lea Seydoux a adâncit misterul. „Ceea ce vedeţi pe ecran e ceea ce am făcut“, a declarat actriţa.

„The Hollywood Reporter“ a scris că filmul va stârni, cu siguranţă, controverse, deoarece trece de bariera dintre „interpretare şi realitate“.

Regizorul Abdellatif Kechiche a mărturisit că ia în considerare eliminarea unor pasaje, pentru a asigura filmului o distribuţie cât mai vastă. „Nu vrem ca lungmetrajul să nu fie proiectat din cauza unei singure scene, dar, desigur nu vom modifica tot filmul“, a spus el. Acesta a mai precizat că nu a dorit să facă un film despre drepturile persoanelor gay, deşi pelicula a fost proiectată la scurt timp după ce Franţa a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Regizorul român Cristian Mungiu face parte din juriul ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, prezidat de Steven Spielberg. Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 15-26 mai.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite