FOTO Topul celor mai frumoase femei din toate timpurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scarlett Johansson a fost desemnată de două ori şi Cea mai sexy femeie în viaţă FOTO Getty Images

Actriţa britanică Audrey Hepburn a fost votată cea mai frumoasă femeie a tuturor timpurilor, în top fiind şi celebrităţi contemporane, precum cântăreaţa americană Beyoncé, modelul britanic Kate Moss şi actriţa americană Scarlett Johansson, scrie „Daily Mail“.

Simbolurile hollywoodiene de odinioară încă domină topul celor mai frumoase femei ale tuturor timpurilor. Astfel, conform unui nou sondaj, regretata actriţă britanică Audrey Hepburn a fost desemnată simbolul frumuseţii feminine, notează „Daily Mail“O legendă a marelui ecran, cunoscută mai ales pentru rolul ei din comedia romantică „Breakfast at Tiffany's/ Mic dejun la Tiffany“, Hepburn a întrecut-o pe regina muzicii R&B Beyoncé (33 de ani), care ocupă locul cinci.

Potrivit sondajului, la care au participat 2.000 de britanici, pe poziţia secundă este sex-simbolul anilor '50 Marilyn Monroe, podiumul fiind completat de actriţa americană transformată în Prinţesă de Monaco Grace Kelly. Nici măcar actriţa americană Scarlett Johansson (30 de ani) nu a putut concura cu marile frumuseţi din Epoca de Aur a Hollywoodului, ocupând locul zece. De asemenea, modelul britanic Kate Moss (40 de ani) a obţinut două procente din voturi, plasându-se pe a opta poziţie.

Pe de altă parte, sondajul, efectuat de cosmeticieni, a presupus ca 2.000 de femei din Marea Britanie să-şi spună punctul de vedere cu privire la frumuseţe şi la regimurile de frumuseţe, mai scrie „Daily Mail“. Întrebate ce aspect face femeile să se simtă mai bine, peste două treimi (68%) din respondente au fost de părere că încrederea în sine este „Sfântul Graal al frumuseţii“. Mai mult de jumătate (57%) susţin că a fi îndrăgostită face o femeie mult mai atractivă, în timp ce 38% sunt de părere că se simt mult mai bine atunci când sunt machiate.

Fără a fi negativiste în ceea ce priveşte impactul îmbătrânirii, femeile de peste 55 de ani sunt mult mai mulţumite de propriul aspect (26%) comparativ cu femeile tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (22%). Totodată, primele înţeleg că o dietă sănătoasă contribuie la frumuseţe (62%) faţă de cele cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (55%).

Demonstrând încredere naţională, studiul arată că britanicele se situează pe primul loc în topul celor mai frumoase femei, urmate de suedeze, braziliene, mexicane şi franţuzoaice. „Studiul relevă câteva perspective minunate despre ceea ce defineşte frumuseţea şi ceea ce face o femeie să se simtă minunat“, a declarat un reprezentant al companiei care a efectuat sondajul, citat de „Daily Mail“.

Topul celor mai frumoase femei ale tuturor timpurilor

1. Audrey Hepburn (4 mai 1929 – 20 ianuarie 1993) 


Audrey Hepburn FOTO Getty Images 

Audrey Kathleen Ruston a fost prima actriţă care a câştigat un Oscar, un Glob de Aur şi un premiu BAFTA pentru un singur rol, cel din „Roman Holiday/ Vacanţă la Roma“ (1953). Au urmat o serie de filme de succes, precum „Sabrina“ (1954), „The Nun's Story/ Povestea unei călugăriţe“ (1959), „Breakfast at Tiffany's/ Mic dejun la Tiffany“ (1961), „Charade/ Şarada“ (1963), „My Fair Lady“ (1964) şi „Wait Until Dark/ Aşteaptă până se întunecă“ (1967), pentru care a primit nominalizări la premiile Academiei Americane de Film, Globul de Aur şi premiile BAFTA.

Pe lângă frumuseţea naturală şi eleganţă, Hepburn era şi o persoană foarte modestă, care şi-a dedicat ultima parte a vieţii celorlalţi, fiind membră UNICEF. „Nu a fost un înger, nu a fost o sfântă, nu era deloc perfectă. Dar a fost o persoană foarte caldă şi autentică. Mama mea muncea extrem de mult. Uneori avem tendinţa de a asocia Hollywoodul cu o viaţă lejeră, dar Audrey Hepburn a muncit întotdeauna din greu pentru cariera ei şi pentru a fi mamă. Se gândea mereu la oamenii săraci şi bolnavi şi spunea că nu te poţi plânge niciodată, pentru că mereu va fi cineva cu probleme mai mari ca ale tale“, şi-a amintit Luca Dotti, fiul din a doua căsătorie a actriţei care a murit la 63 de ani din cauza cancerului. „Nu avea o atitudine de star, acesta este principalul motiv pentru care oamenii încă se identifică cu ea. Mama mea este un anti-star în multe privinţe. Mereu spunea: «Am fost atât de norocoasă să fiu persoana potrivită la locul şi momentul potrivit!»“, a mai declarat Dotti pentru larevista.ro.

2. Marilyn Monroe (1 iunie 1926 – 5 august 1962) 

Marilyn Monroe 

Pe numele adevărat Norma Jeane Mortenson, Monroe şi-a început cariera ca model, a avut câteva roluri minore, dar interpretările din „The Asphalt Jungle/ Jungla de asfalt“ (1950) şi „All About Eve/ Totul despre Eva“ (1950) au fost cărămizile carierei sale. Doi ani mai târziu, i se oferă primul rol principal în „Don’t Bother to Knock“, iar în 1953 în „Niagara“, un film noir melodramatic care atrage atenţia asupra seductivităţii ei.

„A fost o actriţă de comedie extraordinară şi a dat naştere unui arhetip pe care l-a interpretat mai bine decât oricine: blonda prostuţă“, spunea John Strasberg, un prieten apropiat al actriţei. A jucat rolul de „blondă prostuţă“ în filme precum „Gentlemen Prefer Blondes/ Domnii preferă blondele“ (1953), „How to Marry a Millionaire/ Cum să te măriţi cu un milionar“ (1953) and „The Seven Year Itch/ Şapte ani de căsnicie“ (1955). Interpretarea dramatică din „Bus Stop“ (1956) a fost apreciată de critici şi i-a adus o nominalizare la Globul de Aur. Compania ei de producţie, Marilyn Monroe Productions, a lansat „The Prince and the Showgirl/ Prinţul şi dansatoarea“ (1957), film pentru care artista a primit o nominalizare la premiile BAFTA şi un premu David di Donatello, iar Globul de Aur i-a fost oferit pentru interpretarea din „Some Like It Hot/ Unora le place jazz-ul“ (1959). Ultimul film al ei a fost „The Misfits/ Inadaptaţii“ (1961), în care a jucat alături de Clark Gable, după un scenariu scris de soţul ei din acea perioadă, Arthur Miller. 

Viaţa artistei Marilyn Monroe a stat sub semnul controverselor, mai ales datorită trioului amoros de la Casa Albă, al căsniciilor eşuate, al traumelor unei copilării triste şi al traiului mizerabil de dinaintea faimei, al dependenţei de droguri şi al nefericirii că oamenii o apreciază mai mult pentru frumuseţe şi mai puţin pentru talent. A murit la doar 36 de ani din cauza unei supradoze de droguri, dar şi acum, la 52 de ani de la dispariţia ei, este considerată un sex-simbol greu de egalat. 

„Acel corp fermecător, acei ochi limpezi, acele gropiţe ascundeau un suflet profund şi chinuit. Au ieşit la iveală umilinţele copilăriei, lipsa tatălui, nebunia mamei, anii de mizerie şi sărăcie. Dar, devenind excepţională, Marilyn a reprezentat un tip ideal. Fără obligaţii şi fără trecut, era Lolita la maturitate“, portret realizat de Michel Mohrt, scriitor francez.

3. Grace Kelly (12 noiembrie1929 – 14 septembrie 1982)

Grace Kelly FOTO Getty Images

O prinţesă nu doar pe marile ecrane de cinema, ci şi în realitate, deoarece a fost căsătorită cu Rainier al III-lea de Monaco, Grace Patricia Kelly a debutat la vârsta de 22 ani în filmul „Fourteen Hours“, apoi rolul vieţii sale vine în producţia maestrului Alfred Hitchocock, „Rear Window/ În spatele ferestrei“, unde joacă alături de actorul James Stewart. Reuşeşte să obţină şi un premiu Oscar în 1954 pentru interpretarea din drama „The Country Girl/ O viaţă pe scenă“.

4. Sophia Loren (20 septembrie 1934, 80 de ani)

Sophia Loren FOTO Getty Images

Pe numele real Sofia Viliani Scicolone, Loren este cea mai cunoscută şi cea mai apreciată actriţă italiană, drumul spre Hollywood fiindu-i deschis de concursul de frumuseţe Miss Italia. Artista a împlinit 80 de ani pe data de 20 septembrie 2014 şi a lansat volumul de memorii „Yesterday, Today and Tomorrow – My life“, în care vorbeşte, printre altele, şi despre relaţiile pe care le-a avut cu mai mulţi actori, printre care Cary Grant, cu care a avut o relaţie în anul 1957, şi Carlo Ponti, cel care i-a fost soţ vreme de 50 de ani, din 1957 şi până în 2007, când producătorul de film italian a decedat.

În 1952, odată cu rolul personajului Leonora, din lungmetrajul „La Favorita“, regizat de Cesare Barlacchi, Sofia Villani Scicolone a adoptat numele de scenă cu care a devenit faimoasă, Sophia Loren, făcând astfel şi primul pas spre gigantul numit Hollywood. „The Pride and the Passion/ Mândrie şi pasiune“, filmul cunoscutului regizor Stanley Kramer, din 1957, a adus-o pe Sophia Loren alături de Cary Grant şi Frank Sinatra - „trei actori magistrali într-un film tensionat, captivant şi plin de suspans“, după cum îi descriu editorii de la „The Hollywood Reporter“.

Cariera ei a luat avânt odată cu rolul Cesira din filmul „Two Women“, pentru care Loren a câştigat Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal, fiind primul artist care câştigă prestigioasa statuetă pentru o interpretare dintr-un film străin. Printre filmele notabile în care a jucat se numără „El Cid/ Cidul“, „Yesterday, Today and Tomorrow“, „Marriage Italian-Style“ (pentru care a primit cea de-a doua nominalizare la Oscar), „Sunflower“ şi „The Voyage“. 

De-a lungul carierei, Loren a primit un premiu Grammy, cinci Globuri de Aur onorifice, un premiu BAFTA, un premiu Laurel şi un Oscar onorific. În 1995, a primit trofeul Cecil B. DeMille pentru realizările sale, unul dintre multele astfel de premii. „Sex appeal este 50% ceea ce ai şi 50% ceea ce oamenii cred că ai“, crede doamna cinematografiei italiene. 

5. Beyoncé (4 septembrie 1981, 33 de ani)

Beyonce FOTO Getty Images

Celebra cântăreaţă, pe numele complet Beyoncé Giselle Knowles-Carter, una dintre artistele care reuşeşte să vândă discuri indiferent de perioadă, s-a făcut remarcată prin vocea sa, dar şi prin relaţia cu rapperul Jay-Z. 

6. Brigitte Bardot (28 septembrie 1934, 80 de ani)

Brigitte Bardot FOTO Getty Images

Simbol al sexualităţii, al libertăţii şi al emancipării femeilor din întreaga lume, diva franceză Brigitte Anne-Marie Bardot a făcut istorie prin propriul stil de viaţă. Una dintre cele mai cunoscute actriţe franceze, Bardot a sedus publicul cu senzualitatea sa în anii ’50 şi ’60 şi a devenit un sex-simbol al cinematografiei mondiale, cu vocea ei sufocată şi părul blond platinat. Poate că a fost stilul ei şic sau acel „je ne sais quoi“, dar înfăţişarea artistei este imitată de femei de pretutindeni chiar şi astăzi. 

7. Jean Simmson (31 ianuarie 1929 - 22 ianuarie 2010)

Jean Simmons FOTO Getty Images

Jean Merilyn Simmson şi-a început cariera la vârsta de 15 ani în producţia „Give Us The Moon“ (1944). Printre filmele notabile în care a apărut se numără „Elmer Gantry“ (cu Burt Lancaster), „Until They Sail“ (cu Paul Newman), „The Big Country/ Ferma din Arizona“ (cu Gregory Peck), „Spartacus“ (cu Kirk Douglas) şi „All the Way Home“ (cu Robert Preston).

Jean Simmons a fost nominalizată la Oscar în 1948 pentru rolul secundar al Opheliei din „Hamlet“, al regizorului Laurence Olivier. De asemenea, a primit o nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol principal în 1969, pentru interpretarea din „The Happy Ending“.

      

8. Kate Moss (16 ianuarie 1974, 40 de ani)

Kate Moss FOTO Getty Images

În timp ce supermodelele anilor '90, Linda Evangelista, Christy Turlington şi Naomi Campbell, au coborât de pe scena principală a modei, Kate Moss rămâne în continuare cea mai cerută şi controversată personalitate feminină din industrie.

9. Ava Gardner (24 decembrie 1922 - 25 ianuarie 1990)

Ava Gardner FOTO Getty Images

Prin frumuseţea şi erotismul ei, Ava Lavinia Gardner a reuşit să facă carieră după căsătoria cu actori renumiţi ca Mickey Rooney, Artie Shaw şi Frank Sinatra. Unul dintre succesele ei a fost rolul jucat în filmul „The Killers“, alături de Burt Lancaster. Pe plan interţional devine cunoscută prin filmele „The Snows of Kilimanjaro/ Zăpada de pe Kilimanjaro“, unde a jucat alături de Gregory Peck, şi „Mogambo“, în care joacă alături Clark Gable şi pentru care este nominalizată în 1953 pentru premiul Oscar.

10. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson FOTO Getty Images

Scarlett Johansson şi-a făcut debutul pe marile ecrane în comedia americană „North/ Părinţi Ideali“, regizată de Rob Reiner. A fost nominalizată de patru ori la premiile Globul de Aur pentru rolurile din „Lost in Translation/ Rătăciţi printre cuvinte“ (2003), „Girl with a Pearl Earring/ Fata cu cercel de perlă“ (2003), „A Love Song for Bobby Long/ Cântec de Iubire“ (2004) şi „Match Point“ (2005). Alte roluri importante ale actriţei americane au inclus filmele „Vicky Cristina Barcelona“ (2008), „ThePrestige/ Prestigiul“ (2006),  „Iron Man 2/ Omul de oţel 2“  (2010), „He’s Just Not That Into You/ Despre bărbaţi şi nu numai…“ (2009), „The Avangers/ Răzbunătorii“, „Lucy“ (2014).

Considerată un sex-simbol modern, Scarlett Johansson a fost desemnată de revista „Esquire“, în 2006 şi în 2013, Cea mai sexy femeie în viaţă, devenind singura reprezentantă a sexului frumos care a obţinut acest titlu de două ori. În 2007, revista pentru bărbaţi „Playboy“ i-a acordat titlul de Cea mai sexy celebritate.

Mai multe pentru tine:
Ce impresie i-a făcut Dan Șucu unui jucător de la Genoa: a fost pentru prima dată
Încă o veste cruntă! Prințesa a fost diagnosticată cu cancer la pancreas și deja a suferit o operație
Zodia care va străluci începând cu 23 decembrie. Va traversa o etapă plină de oportunități, are parte de schimbări benefice, iar sărbătorile se anunță magice pentru acest nativ
S-a schimbat tradiția de Crăciun. Cozonacul Dubai și cozonacul cu foiță de aur, noile vedete din bucătăria românească
Cine este australianul torturat de ruși pe frontul din Ucraina. Reacția Guvernului de la Canberra
Simptome timpurii care pot indica demența. Nu e vorba de uitare
A dormit pe bănci în parc și mânca resturi, în America, dar a ajuns om de succes. Povestea impresionantă a românului care este milionar cu zeci de proprietăți: „Nu mi-a fost niciodată frică să pierd”
Țările scandinave își instruiesc cetățenii pentru ipoteza unei invazii ruse: „Apă, morcovi, iod: faceți provizii pentru 72 de ore”. Buncărele sunt pregătite
A rămas gravidă imediat ce-a adoptat un nou-născut! Își dorește șapte copii!
Prima soție a lui Călin Georgescu rupe tăcerea, după 20 de ani de la divorț. Daniela a avut o căsnicie de calvar. Candidatul la prezidențiale își bătea soția: „Devine periculos să spun ceva”
Calendar 23 decembrie: 1972 - 16 supraviețuitori ai unui avion prăbușit în Anzi au fost salvați după 72 de zile, în care au supraviețuit prin canibalism