Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în piaţa La Boqueria din Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expertul de la „MasterChef“ a testat mâncarea spaniolilor în mai multe restaurante din peninsula Iberică

Cu puţin timp înainte de a reîncepe filmările pentru „MasterChef“, Cătălin Scărlătescu a călătorit în Spania, unde a avut parte de experienţe culinare memorabile.

Expertul de la Pro TV recunoaşte că în această călătorie şi-a propus să descopere zona rurală a Spaniei, motiv pentru care a poposit în sate şi în  taverne mai puţin cunoscute de turiştii obişnuiţi.

Cunoscutul membru al juriului a ajuns în Castellón, unde a descoperit noi arome de cafea. „Se numeşte carajillo şi se prepară astfel: două pliculeţe de zahăr se pun în pahar, peste ele se aruncă o măsură de rom, se pune paharul la steamer şi apoi alcoolul se flambează, se amestecă până se arde tot alcoolul, apoi se pune o măsura de cafea. Se mai pot pune în băutură două boabe de cafea întregi şi o bucăţică de coajă de lămâie. Gustul este fabulous“, spune specialistul.

Amintiri plăcute are şi din Barcelona, unde s-a bucurat de atmosfera din piaţa La Boqueria. Acolo, cheful nu s-a bucurat doar de diversitatea produselor, ci şi-a pus în valoare şi aptitudinile de bucătar. „În cunoscuta piaţă din Barcelona am descoperit unul dintre locurile mele preferate, un mic restaurant, El Quim de la Boqueria, gălăgios, înghesuit şi aglomerat, dar cu mâncare foarte bună şi atmosferă plăcută. L-am cunoscut pe chef-ul de acolo, Quim Marquez, cu care am stat de vorb şi recunosc că nu m-am putut abţine să nu trec dincolo de tejghea şi să gătesc un pic. A fost o experienţă plăcută, mi-ar plăcea tare mult să pot avea pe aproape o piaţă atât de bine aprovizionată, pentru un bucătar este ca un vis“, spune chef Scărlătescu.

   

Unul dintre platourile preparate de chef în Spania

Juratul de la „MasterChef“ a bifat chuleton de buey, jamon iberico, chorizo iberico, tapas-uri, arroz, vin spumant făcut din mere sau covrigi tradiţionali. „Restaurantele mici, tradiţionale, din zonele rurale m-au vrăjit şi am fost chiar uimit să văd că la ora nouă dimineaţa se pregăteau deja cârnaţi şi fripturi pentru micul dejun. Unul dintre patronii spanioli chiar m-a întrebat dacă am venit în Spania să filmez pentru „MasterChef“. Mă ştia pentru că avea angajaţi români care urmăriseră primul sezon“, povesteşte specialistul.

Din itinerariul său nu au lipsit nici Valencia, cu Oceanograful şi Churreria, o renumita covrigărie locala, Peñíscola cu statuia Papei Luna, dar nici satele cu taverne primitoare şi livezile de portocali.   

Mai multe pentru tine:
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Eclipsa solară din 21 septembrie 2025 deschide un nou capitol pentru fiecare semn zodiacal
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
Un selfie în baia unui Airbnb l-a costat 10.000 de dolari pe un turist: „Am plătit mii de dolari ca să nu pot închide un ochi”
George Simion acuză Chișinăul că a eliminat partidele unioniste din alegeri. „Maia Sandu a cam curățat tot”
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile