Actriţa Ellen Page a recunoscut că este lesbiană: „M-am săturat să mă ascund“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Ellen Page, nominalizată la Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul „Juno“, din 2007, a recunoscut că este lesbiană, vineri, în cadrul unei conferinţe dedicată adolescenţilor homosexuali din Las Vegas, arată Reuters.

„M-am săturat să mă tot ascund şi m-am săturat de minciuni cu privire la această omisiune. Mă aflu aici, astăzi, pentru că sunt lesbiană. Şi poate pentru că pot face diferenţa. Pentru a-i ajuta pe alţii să nu se mai teamă. Eu simt o obligaţie personală şi o responsabilitate socială“, a declarat actriţa în vârstă de 26 de ani în cadrul discursul ei.

Page a mai spus în discursul său că a suferit ani la rândul pentru că i-a fost frică să admită în mod public sexualitatea sa. „Spiritul meu, starea sănătăţii mele mentale şi relaţiile mele cu oamenii au avut de suferit din cauza acestui lucru“, a declarat ea. Mai mult, actriţa a lăudat alte personalităţi care nu s-au ferit să-şi recunoască homosexualitatea, făcând referire la atletul Michael Sam care a declarat că este gay la începutul lunii, urmând să devină primul jucător din Liga Naţională de Fotbal american care şi-a admis orientarea.

Campania pentru Drepturile Omului, un grup de susţinere pentru lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transsexuali, sub care a fost desfăşurată conferinţa, a postat discursul actriţei pe site-ul său şi a felicitat-o pentru „călătoria profund personală şi dificilă“ de a-şi recunoaşte orientarea sexuală în public.

Ellen Page a jucat rolul unei adolescente însărcinate în filmul „Juno“, în 2007, rol pentru care a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă, dar a mai apărut în pelicule precum „Inception“, „To Rome with Love“ şi „X-Men: The Last Stand“. În prezent, Page filmează pentru „Freeheld“, o dramă despre un detectiv de poliţie în fază terminală care luptă pentru a-i atribui beneficiile pensionării sale unei lesbiene pe care o iubeşte. Actriţa se descrie ca fiind o feministă convinsă.