Salina-n bucate la „Masterchef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au avut prima probă în aer liber, la mare, concurenţii de la „Masterchef“ sunt provocaţi să-şi demonstreze talentul culinar într-un loc special, salina Slănic Prahova. Cei 18 bucătari amatori rămaşi în cursa pentru titlul de „MasterChef“ vor pregăti masa pentru lucrătorii din salină.

În ediţia din această seară, difuzată la Pro TV, de la 20.30, seria deplasărilor continuă cu o călătorie la cea mai mare salină din Europa, salina Unirea din Slănic Prahova, aflată la 208 metri adâncime. 

Concurenţii vor găti la 12 grade Celsius, temperatura constantă din salină pe tot timpul anului, într-un spaţiu iluminat electric. 

Cei 18 concurenţi rămaşi în competiţia pentru trofeul MasterChef vor găti de această dată în cantităţi mari, pentru muncitorii care lucrează în mina de sare. 

Sarea va fi, cu siguranţă, cel mai folosit condiment al acestei ediţii, salina fiind recunoscută la nivel mondial pentru capacitatea de a asigura consumul de sare al întregii omeniri pe o perioadă de 500 de ani.

Ca până acum, cei trei membri ai juriului le vor face zile fripte concurenţilor cu o probă inedită, care va testa cunoştinţele şi expertiza participanţilor. Aceştia vor fi nevoiţi să se descurce în bucătărie cu aparatură şi ustensile mai puţin folosite, pe care le vor descoperi în cutia misterelor: aparat de vidat, aparat de tăiat tortellini, aparat de făcut gofre şi multe altele.

Cine va intra la testul sub presiune şi cine rămâne în cursa pentru marele premiu puteţi afla în această seară, de la 20.30, la „MasterChef“.