Cine este tatăl lui Jon Snow şi care este numele lui real: creatorii Game of Thrones dau detalii despre următoarele sezoane FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe teorii au fost confirmate şi multe dezvăluiri au fost făcute în ultimul episod al sezonului şase „Game of Thrones“, dar şi alte detalii au fost clarificate, voit sau nu, ulterior. Printre acestea am aflat cine este tatăl lui Jon Snow, dar şi care ar fi, de fapt, numele celui mai îndrăgit personaj al seriei.

Cel mai recent episod „Game of Thrones“ şi ultimul din acest capitol a fost cu adevărat epic. Nu e de mirare că a doborât propriul record al producţiei, fiind vizionat, doar la TV, de 8,9 milioane de telespectatori. 

L+R=J

De când am aflat în mod oficial că Lyanna Stark este mama lui Jon Snow, cititorii seriei de romane „A Song of Ice and Fire“, care stă la baza producţiei HBO, au explicat misteriosul acronim R+L=J, Rhaeger Targaryen + Lyanna Stark = Jon Snow. Totuşi, există câţiva fani încăpăţânaţi care refuză să creadă această teorie, în ciuda nenumăratelor indicii subtile „plantate“ de producători în cele şase sezoane. Sunt mulţi cei care cred că „R“ vine de la Robert Baratheon, deşi Lyanna a precizat că Regele ar fi ucis pruncul. Deci, de ce ar vrea să-şi omoare Robert propriul copil rezultat din relaţia cu singura femeie pe care a iubit-o? Pe de altă parte, mai sunt cei care susţin că tatăl lui Jon Snow ar fi Aerys Targaryen. Nu e foarte clar de ce. Totuşi, dintr-o eroare sau poate intenţionat, un infografic publicat pe MakingGameofThrones.com – blogul oficial al seriei – pune capăt speculaţiilor. Şi, surpriză, tatăl lui Jon Snow este chiar Rhaegar Targaryen. 

Curios este faptul că Dan Weiss şi David Benioff, geniile din spatele serialului, au evitat să pronunţe numele lui Rhaegar în discuţiile despre paternitatea lui Jon Snow, potrivit revistei „Vanity Fair“. „Nu auzim foarte multe din ce şopteşte Lyanna. Putem distinge doar «Dacă Robert află, îl va ucide». Bran vede reacţia tatălui său şi înţelege că Jon Snow nu este, de fapt, fratele lui vitreg. Dar nu avem foarte multe indicii despre adevăratul tată al lui Jon Snow, cred. În acest moment ar putea fi chiar şi Ned. Poate s-a întâmplat acelaşi lucru ca între Cersei şi Jaime“, a glumit Isaac Hempstead-Wright, actorul care îl interpretează pe Bran Stark. 

Se pare însă că nimeni nu i-a spus celui care a realizat infograficul că identitatea tatălui ar trebui păstrată în mare taină. Totuşi, nu este un secret atât de mare, pentru că, repet, au fost nenumărate indicii. 

Un nume tradiţional, al prinţului promis

Chiar şi după această revelaţie au rămas câteva întrebări fără răspuns. De exemplu, Lyanna chiar a fost răpită de  Rhaegar Targaryen sau era îndrăgostită de el? Şi, mai important, numele real al lui Jon Snow este...Jon Snow? În scena edificatoare, Lyanna îi şopteşte fratelui său, Ned Stark: „Numele lui este...“, însă fraza rămâne neterminată sau cel puţin e greu să-ţi dai seama care sunt următoarele cuvinte. 

Totuşi, un fan cu o atenţie extrem de ascuţită susţine că numele rostit ar fi Jaehaerys. Poate că pare puţin prea mult, având în vedere că cel care a lansat teoria, un utilizator al platformei Reddit, susţine că a citit pe buze, însă există multe indicii în favoarea acestei teorii. De exemplu, ar fi logică această alegere având în vedere că ceilalţi doi oameni care au purtat numele de Jaehaerys au fost consideraţi regi buni. 

„Dacă Lyanna a fost îndrăgostită de Rhaegar (ceea ce este foarte posibil) este logic ca fiul lor să aibă un nume tradiţional, precum ceilalţi fraţi din casa Targaryen. Jaehaerys ar fi o alegere bună, având în vedere că nu este asociat cu lucruri negative, cum se întâmplă în cazul lui Aerys şi al lui Maegor. Mai mult, Jaehaerys nu este doar stră-străbunicul lui Jon, ci este şi regele care a primit profeţia originală privind prinţul promis“, a explicat la rândul lui fanul, citat de „Huffington Post“. Acest lucru îl ştim şi de la Melisandre şi cu siguranţă Lyanna Mormont a întărit această părere. 

   

Vin vremuri grele în cele Şapte Regate

Pe de altă parte, David Benioff şi D.B. Weiss, creatorii serialului, au oferit câteva detalii publicului despre ce urmează să se întâmple în următoarele două sezoane, precizând că Westeros-ul va fi cenuşiu, iar adevărata luptă abia acum începe.

Într-un interviu acordat publicaţiei „Deadline“, cei doi au subliniat că în ciuda faptului că Ramsay Bolton şi Walder Frey sunt morţi, adevărata luptă abia acum începe, odată cu venirea sinistrului Rege al Nopţii, liderul Umblătorilor Albi.

Totuşi, cei doi au explicat că el nu va fi la fel de crud precum Joffrey sau la fel de sadic ca Ramsay, ci că este mai mult o forţă negativă a naturii, în niciun caz umană. „Nu cred că Regele Nopţii este atât de rău ca oamenii, este Moartea însăşi. Nu este ca Joffrey şi nici ca Ramsay. Nu mai este fiinţă umană. Pentru mine, răul vine atunci când ai de ales între bine şi rău, dar alegi răul. Regele Nopţii nu are de ales, a fost creat aşa şi ăsta este el. În unele feluri, el reprezintă doar moartea, venind după toată lumea“, a declarat Weiss.

În ceea ce-i priveşte pe cei vii, Beinoff afirmă că sinuciderea lui Tommen a frânt ultima rămăşiţă de umanitate din inima crudei Cersei Lannister, iar acum, noua Regină a Westerosului va fi complet schimbată. „Cu siguranţă, Cersei a făcut lucruri oribile şi poate fi o persoană extrem de crudă, singurul lucru uman la ea fiind faptul că îşi iubea cu adevărat copiii. Acum, toţi sunt morţi şi cred că asta este foarte interesant pentru noi. Cine este ea fără copiii ei? Răspunsul îl veţi afla în sezonul următor. Asta este tot ce pot spune momentan, dacă intru în detalii, dezvălui prea multe“, a adăugat Weiss.

Deşi nu au menţionat cu exactitate ce se va întâmpla cu Mama Dragonilor, au făcut aluzii la Lady Olenna, care acum îşi deplânge familia, în special nepoţii. Aceasta caută să se răzbune pe Cersei, iar în ultimele cadre ale episodului „Winds of Winter“ se dezvăluie alianţa dintre Casa Tyrell şi Casa Martell, care este de partea prinţesei Daenerys.