Spectacolul „Rigoletto“, în direct, la Grand Cinema Digiplex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi, 9 iulie, de la ora  22:30, Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City va transmite live spectacolul de operă „Rigoletto“ de Giuseppe Verdi, prezent în cadrul Festivalului de la Taormina. Evenimentul face parte din programul Festivalului „George Enescu“ 2013.

Iubitorii de operă sunt invitaţi să asiste la una dintre cele mai îndrăgite opere semnate de Giuseppe Verdi, adusă în premieră de pe scena Festivalului de la Taormina (Italia) într-una din sălile Grand Cinema Digiplex. Spectacolul de operă, cunoscut prin aria „La donna e' mobile“, face parte din repertoriul reputatului festival Euro Mediterraneo care se desfăşoară în Sicilia. Punerea în scenă omagiază împlinirea a două sute ani de la naşterea marelui compozitor. 

Spectacolul are menirea să anunţe parteneriatul Grand Cinema Digiplex cu prestigiosul Festival „George Enescu“ care va avea loc în luna septembrie la Bucureşti. Spectatorii care nu au apucat să-şi cumpere bilete la festival mai au o şansă să-i asculte pe marii muzicieni ai lumii. O parte din concertele ediţiei de anul acesta a Festivalului „George Enescu“ vor putea fi vizionate şi ascultate în direct, în sălile de cinematograf Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City.

Festivalul „George Enescu“ este cel mai important eveniment muzical internaţional desfăşurat în România, având o tradiţie de peste 50 de ani. Prima ediţie a avut loc în 1958, la trei ani după moartea maestrului George Enescu, iar de-a lungul timpului a reuşit să aducă pe scena românească nume grele ale muzicii clasice din întreaga lume. Continuarea tradiţiei de a organiza Festivalul „George Enescu“ din trei în trei, respectiv din doi în doi ani a făcut din acest eveniment unul dintre cele mai renumite festivaluri de gen din lume.