Traian Băsescu a promulgat legea privind degrevarea instanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu Foto Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.


În luna noiembrie, şeful statului a retrimis Parlamentului Legea privind degrevarea instanţelor judecătoreşti, cu menţiunea ca la examinare Senatul să fie Camera decizională.

Şeful statului a amintit  că această legea era programată să intre în vigoare la 1 iulie 2012, dupa care a fost cerut un nou termen, 1 februarie 2013.

„E extraordinar de neplăcut să fim în situaţia să nu ne respectăm angajamentul nici de această dată“, afirma şeful statului într-o conferinţă de presă.

Premierul Victor Ponta a precizat, în plen, că ideea intrării în vigoare la 1 februarie 2013 a acestui proiect era legată de MCV.
 
„A fost o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu preşedinţii celor două Camere în ideea adoptării accelerată a acestui proiect şi preşedintele Traian Băsescu a susţinut promulgarea proiectului tot pe 1 februarie“, a declara Ponta la începutul săptămânii.
 
Adoptarea actului normativ a făcut obiectul discuţiei de săptămâna trecută dintre preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi premierul Victor Ponta.