Tăriceanu, după ce şi-a făcut partid: Nu mi se pare anormală colaborarea cu PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat astăzi, în doar 30 de minute, Partidul Liberal Reformator, format din parlamentarii care au demisionat din PNL. Întrebat dacă se gândeşte la o colaborare cu PSD, Tăriceanu a răspuns că o astfel de asociere este firească.

„Sigur va fi făcută o discuţie cu PSD, cu premierul Ponta şi vedem dacă, prin efortul nostru, contribuim la realizarea şi ducerea la îndeplinire a proiectului politic care a stat la baza creării USL şi, pe cale de consecinţă, a programului politic care a fost aprobat de Parlament“, a spus Tăriceanu, potrivit Realitatea TV.

Călin Popescu Tăriceanu a lansat, în mai puţin de jumătate de oră,  Partidul Liberal Reformator.

La evenimentul de lansare au fost prezenţi Daniel Chiţoiu,Daniel Barbu, Radu Stroe,Andrei  Gerea, Graţiela Gavrilescu.

„Am asistat la o invovaţie, la Congresul PNL, prezentarea rezoluţiilor verbale. PNL nu dezbate niciun proiect, nicio idee. Această situaţie ni separe degradantă, îngrijorăoare şi o să vedem că este marca ce defineşte PNL şi acest lucru nu a rămas nesancţionat de electorat“, a declarat Tăriceanu, la evenimentul de lansre a partidului.

„Mi se pare un semn grav de degradare a fondului PNL. Acesta e un motiv pentru care noi acţionăm pe cale de consecinţă. Cred că sunt câteva lucruri de spus despre cum arată România azi şi cum ar trebui să arate în viitor. După zece ani de mandat prezidenţial al actualului preşedinte, am asistat la un model care mi se pare malefic pentru ţară – preşedintele, simultan cu şeful de partid“, a mai spus fostul premier.