Raluca Prună a găsit o sală goală la Comisia Juridică, unde ar fi trebuit să se discute ordonanţa interceptărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministurl Justiţiei Raluca Prună s-a prezentat la Comisia Juridică, unde ar fi trebuit să se discute ordonanţa interceptărilor, dar în sală se aflau doar doi senatori, şedinţa fiind suspendată din lipsă de cvorum.

„Trebuia acum să susţin această ordonanţă 6/2016, faimoasa ordonanţă privind interceptările în Comisia juridică din Senat. Din cauza unor chestiuni de agendă am căzut de acord, Comisia şi cu mine, că vom pune acest lucru pe agendă săptămâna viitoare. Nu este nimic altceva decât o chestiune de timing şi de agendă. Eu nu doresc să comentez cu privire la ceea ce decid să facă senatorii. Înainte de a veni la această comisie, am fost în Comisia pentru drepturile omului a Senatului, unde am prezentat ordonanţa şi am obţinut un aviz în unanimitate. Pur şi simplu este o chestiune, se întâmplă foarte multe lucruri şi pentru mine. Acum trebuia să fiu şi la o comisie în Camera Deputaţilor şi sper ca cineva să nu întrebe acolo 'cum vedeţi faptul că ministrul lipseşte' “, a spus Raluca Prună.

Întrebată cum vede faptul că sala este goală, aşa cum a fost şi cu o zi înainte, la dezbaterea moţiunii simple, Prună a spus: „Eu sunt în slujbă publică, m-am prezentat exact aşa cum m-aş fi prezentat şi în faţa unei săli pline. Am o părere ca cetăţean, dar nu sunt aici ca să spun care e părerea mea de cetăţean. Ca ministru, m-am prezentat ieri în faţa unei săli care a fost aşa cum a fost, exact la fel cum m-aş fi prezentat în faţa unei săli pline.“

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a declarat că senatorii din acest for nu au fost prezenţi deoarece sunt la alte activităţi în comisii.

"Cei mai mulţi dintre dumnealor înţeleg că sunt prinşi în alte activităţi la comisii. De regula, comisia noastră avea loc la ora 13,00, am mutat-o astăzi pentru ora 14,00, deşi nu este în obişnuinţa noastră, asta din cauza altor evenimente din Senat, probabil că sunt ocupaţi şi cu alte lucruri. Am solicitat grupurilor să trimită înlocuitori, sunt la ora asta deja prea puţini parlamentari aici ca să poată asigura cvorumul", a afirmat Boboc.

Comisiile pentru drepturile omului şi pentru apărare ale Senatului au avizat favorabil ordonanţa privind interceptările, raportul de fond urmând să fie dat de Comisia juridică.