PSD se opune înfiinţării unui Minister al Familiei. Olguţa Vasilescu: Nu se pune problema. Nu ştiu dacă propunerea a fost făcută la modul serios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei şi vicepreşedinte PSD. FOTO Arhivă Adevărul

Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte al PSD şi primar al Craiovei, a declarat că formaţiunea din care face parte nu este de acord cu înfiinţarea unui Minister al Familiei, cu toate că până în prezent Kelemen Hunor (UDMR) şi Florin Cîţu (PNL) s-au declarat pentru un nou portofoliu în Guvern.

Întrebată ce părere are despre înfiinţarea în noul Guvern a unui Minister al Familiei, distinct de cel al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a avut o poziţie tranşantă: „Nu cred că e cazul. Nu se pune problema. Nu ştiu dacă propunerea a fost făcută la modul serios. Cum s-a discutat astăzi pe programul de guvernare, cred că putem să ne compatibilizăm”. 

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, este primul care a venit cu ideea înfiinţării unui Minister al Familiei, idee pe care au părut că o îmbrăţişează şi fruntaşi ai PNL ca Florin Cîţu şi Gheorghe Flutur. Apoi, Rareş Bogdan a venit cu o declaraţie nuanţată pe tema acestui minister. 

„Este interesantă şi propunerea cu MInisterul Familiei. În Polonia, în 2016, cred, s-a înfiinţat un Minister al Familiei pentru a ajuta natalitatea, cu condiţiile clare ca mamele să fie sprijinite. Este interesantă această preocupare, noi am cerut un minister special pentru diaspora, pentru că avem 6 milioane de români în afara graniţelor şi consider că Ministerul de Externe nu se ocupă şi nu asta e treaba, până la urmă, a Ministerului de Externe, să se ocupe special de aceste chestiuni”, a completat Rareş Bogdan.