Ponta: Fac un ultim apel de a salva proiectul USL. Vreau să lucrez cu Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de reuniunea conducerii PNL, premierul Victor Ponta a lansat un ultim apel către partenerii liberali de agăsi cele mai bune condiţii pentru a rămâne în formula USL.

 Principalele declaraţii ale liderului PSD:

În calitate de şef al Guvernului României, este de datoria mea să fac încă un apel înainte de şedinţa PNl către partenerii şi colegii liberali, un apel de a salva proiectul politic numit USL. Fac acest apel către cei alături de care, în opoziţie, al regimului Traian Băsescu, am putut să avem o viziune pentru românia şi capacitatea de  a lăsa deoparte orice interes de partid pentru a construi unul dintre cele mai importante proiecte de după 1989.

 Îmi asum lupta împotriva regimului Băsescu şi capacitatea de a guverna împreună România în sensul îndreptării nedreptăţilor comise de Traian Băsescu.  Cred că, astă seară, mâine oricând, o decizie de desfiinţare a USL ar fi greşită în aceşti ani în care am lucrat împreună în opoziţie, am guvernat bine. Există o contribuţie fundamentală a miniştrilor liberali, a parlamentarilor şi a aleşilor locali.

Am candidat împreună. Avem realizări care ne arată că ne-am ţinut de cuvânt. Apelul meu conţine şi disponibilitatea de a discuta cu liderii liberali pentru a continua proiectul USL. Vreau să precizez pt cei care vor lua decizi: vreau să numesc în funcţie pe toţi cei numiţi de PNl în funcţii. Nu doresc şi nu voi revendica niciun fel de funcţie deţinută de PNL.

Constantin a renunţat la funcţia de viceprim-ministru. Avem proiecte esenţiale: modificarea Constituţiei, descentralizarea. Guvernul României îşi va putea face treaba mai bună în condiţiile în care vom rămâne împreună. Sper să găsiţi condiţiile cele mai bune.