PNL a sesizat Curtea de Arbitraj privind candidatura lui Dumitrescu la șefia CJ Prahova. SURSE

0
Publicat:

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a sesizat Curtea de Arbitraj privind situaţia creată după ce Iulian Dumitrescu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia CJ Prahova, potrivit unor surse politice. Dumitrescu este sub control judiciar și cercetat pentru fapte de corupție.

FOTO Inquam

Secretarul general PNL a sesizat Curtea de Arbitraj în legătură cu situația creată urmare a depunerii candidaturii lui Iulian Dumitrescu, potrivit unor surse din partid. 

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, care are în prezent interdicţia de a-și exercita funcţia de preşedinte al CJ Prahova, a anunțat într-un comunicat de presă al PNL Prahova că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. 

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie a.c., semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat în fruntea Consiliului Judeţean. Decizia a fost luată în urma discuţiilor cu primarii şi ceilalţi aleşi locali care i-au solicitat lui Dumitrescu să existe continuitate la nivelul administraţiei judeţene în contextul proiectelor de peste trei miliarde de euro din fonduri europene pe care CJ Prahova a reuşit să-i atragă în mandatul acestuia”, a transmis PNL Prahova într-un comunicat de presă.  

În legătură cu dosarul penal care îl vizează, Iulian Dumitrescu a susținut că nu este nevinovat.

„Am încredere în Justiție, știu că adevărul va ieşi la iveală şi că se va face dreptate. Vreau să le mulțumesc prahovenilor că mi-au fost alături în acest mandat, chiar și în vremurile dificile. Îi aștept la vot în 9 iunie. Încă o dată, vă mulțumesc și continuăm împreună să ducem Prahova Pe Primul Loc”, a transmis Dumitrescu.

Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii.