Nicolae Timofti vine în vizită la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti şi Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timoft,i va fi primit de omologul său român, Klaus Iohannis, săptămână viitoare, la Bucureşti.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va merge într-o vizită oficială la Bucureşti pe data de 16 februrie, anunţă site-ul publika.md. „Agenda programului încă nu este definitivată“, a declarat Ana Samson, reprezentantul Serviciului de presă al Preşedinţiei din Republica Moldova. Vizita a fost confirmată şi de Palatul Cotroceni. 

În ianuarie, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a anunţat că a acceptat invitaţia lansată de omologul său român, Klaus Iohannis, de a efectua o vizită în România. Cei doi preşedinţi au discutat la telefon despre situaţia politică din Republica Moldova.

„Preşedintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a purtat pe 21 ianuarie a.c. o convorbire telefonică cu preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis. În cadrul discuţiei, au fost abordate relaţiile bilaterale moldo-române şi situaţia social-politică din Republica Moldova. Preşedintele Iohannis a notat faptul că, prin învestirea noului Guvern în Republica Moldova s-a făcut un pas important în depăşirea crizei politice şi în ideea implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană“, se arată într-un comunicat al Adminsitraţiei Prezidenţiale de la Chişinău.

De asemenea, a fost reafirmată disponibilitatea celor două ţări de a coopera intens în plan politic, economic şi social. Preşedintele Timofti i-a mulţumit omologului său român pentru susţinerea constantă pe care o acordă România Republicii Moldova.