Mircea Geoană: „Eu am câştigat alegerile din 2009. Retroactiv nu are ce să schimbe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoana reactioneaza dupa aflarea exit-poll-ului - 6 decembrie 2009 FOTO: Mediafax

Mircea Geoană este ferm convins că în 2009 a avut mai multe voturi decât Traian Băsescu. Şi nu-şi face speranţe că ancheta parlamentară a fraudei pe care o acuză va schimba ceva retroactiv.

Speră însă că politicienii au învăţat din acest episod că, fără o separaţie reală a puterilor în stat, orice demers democratic poate fi manipulat sau compromis. Sunt declaraţiile lui Mircea Geoană, invitatul emisiunii „În faţa ta” de la Digi24.

Moderator: Susţineţi că dumneavoastră aţi câştigat alegerile din 2009?

Mircea Geoană, fost preşedinte PSD: Fără îndoială. Retroactiv nu are ce să schimbe, pentru că îndată ce preşedintele Băsescu a fost învestit în mod legal, şi-a produs efecte preşedinţia domniei sale, în sensul că a produs efecte. Nu poţi să-i iei mandatul. Mandatul poţi să-l iei etic şi moral. E statul român, nu e preşedintele Băsescu, să fim bine înţeleşi, dar, măcar pentru viitor, principala problemă a României este slaba capacitate de guvernanţă şi de administrare care generează corupţie şi a doua mare problemă e că România nu are o tradiţie democratică şi că acest control reciproc între puterile statului e un lucru perfectibil”.

Mai multe pentru tine:
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal