Mihai Stănişoară: „Modificarea Statutului parlamentarilor nu a fost negociat cu PDL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii PDL spun că nu vor obstrucţiona justiţia

Liderul deputaţilor PDL Mihai Stănişoară, a declarat astăzi că propunerile de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor nu au fost negociate cu PDL, dar vor fi analizate de conducerea partidului, iar PDL îşi menţine principiul de a nu obstrucţiona justiţia.

"Noi am primit propunerile ieri după-amiază (n.r. miercuri) la grupul parlamentar, aceste propuneri nu au fost discutate, negociate cu noi. Le-am distribuit parlamentarilor partidului şi membrilor conducerii. Fiecare îşi va spune punctul de vedere, iar luni după-amiază ne vom întâlni pentru a avea o poziţie comună. Ca principiu, însă, ne vom menţine principiul de a nu obstrucţiona justiţia", a precizat Stănişoara.

El a spus că la aceste propuneri vor lucra jurişti ai partidului şi că PDL va depune amendamente.
Proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor introduce, pentru prima dată, o sancţiune pentru aleşii aflaţi în conflict de interese şi în cazul cărora a fost emisă o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, respectiv interzicerea participării la lucrări pentru maximum şase luni.

Proiectul de modificare a Statutului parlamentarilor conţine o propunere potrivit căreia aleşii care părăsesc grupul parlamentar din care fac parte devin neafiliaţi dacă nu se afiliază unui alt grup parlamentar şi nu îşi pot constitui grupuri parlamentare.