Cătălin Ivan, război total cu PDL: „Continuă să mintă românii cu neruşinare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ivan îşi continuă lupta cu cei din PDL   FOTO Mediafax
Cătălin Ivan îşi continuă lupta cu cei din PDL   FOTO Mediafax

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, îşi continuă războiul cu cei din PDL. După ce a fost dat în judecată de Monica Macovei, Ivan a replicat şi le-a tranmis celor din PDL că nu vor mai avea cum să mintă de acum încolo. Scandalul dintre Ivan şi PDL a fost alimentat şi de legea Educaţiei, mai exact prevederea care cere educatoarelor diplomă. Ivan susţine că această prevedere îi aparţine lui Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei.

„Cei din PDL, în frunte cu domnul Vasile Blaga, nu numai că nu au căderea morală de a-şi asuma greşeala pentru condiţionarea ocupării funcţiilor de educator şi învăţător de absolvirea unor studii universitare, ci chiar continuă să mintă cu neruşinare pe acest subiect, susţinând că USL a introdus această prevedere prin Ordonanţă de Urgenţă. Ei au forţat, prin legea asta, adoptată prin angajarea răspunderii, să se elimine funcţiile de învăţător şi educator, asta deşi avem foarte mulţi învăţători şi educatori care au absolvit licee pedagogice şi au extraordinar de multă experienţă în domeniu. Dacă domnul Blaga ar avea obiceiul să se documenteze înainte să vorbească, ar vedea că Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, legea domnului Funeriu - adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului PDL - stipulează foarte clar la art. 248 al. (1), lit. a) că pentru ocuparea funcţiilor didactice trebuie îndeplinită 'condiţia minimă' de 'absolvire cu diplomă a studiilor universitare de licenţă în profilul postului'.

Mai limpede de atât nu cred că îi pot explica domnului Vasile Blaga şi celor de la PDL. Dacă vor să priceapă, bine, iar dacă vor să continue să mintă cu rea-voinţa nu vor avea decât de pierdut. În orice caz, cei din PDL nu au voie să folosească apelativul 'mincinos' cât timp ei neagă evidenţa. Se pare că n-au învăţat nimic din lecţia alegerilor din decembrie. Continuă să mintă românii cu neruşinare", susţine Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan este în conflict deschis şi cu Monica Macovei, europarlamentar PDL. „L-am dat în judecată pe europarlamentarul Cătălin Ivan pentru repetatele acuzaţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare făcute la adresa mea cum că aş fi fost anchetată de o <<Comisie de etică>> a Parlamentului European. Am dat în judecată şi postul Antena 3 care a preluat acuzaţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan fără nicio verificare şi a adaugat comentarii denigratoare la adresa mea. Am depus în instanţă cele 2 acţiuni civile pe data de 28 decembrie 2012”, a scris europarlamentarul pe blog.

Reacţia lui Ivan nu s-a lăsat prea mult aşteptată. Acesta i-a trimis o scrisoare lui Martin Schulz, preşedintele PE, prin care i-a cerut „să judece corect calomniile şi minciunile lansate de cei de la PDL".
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite