Dăncilă iar a citit greşit de pe foaie:  confuzie între „predilecţii“ şi „predicţii“, referindu-se la date ale INS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a făcut confuzie între "predilecţii" şi "predicţii", în declaraţia de dinaintea şedinţei de Guvern de joi.

Astfel, referindu-se la date ale INS, ea a spus că "sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice". 

Viorica Dăncilă a prezentat, înaintea şedinţei de Guvern de joi, date ale Institutului Naţional de Statistică privind creşteri în diferite sectoare  economice.

"Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice", a spus Dăncilă, făcând confuzie între „predilecţii“ (preferinţe n.red.) şi „predicţii“ (prevestiri n.red.) . Totodată, premierul a greşit spunând "a unor instituţii publice", forma corectă fiind "ale unor instituţii publice".

Mai multe pentru tine:
O româncă din străinătate își uimește urmăritorii cu ce recuperează de la tomberon. „E mâna a doua pe gratis” VIDEO
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Se reaprinde scandalul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan. Dosar penal pentru violențe în familie: „Eu sunt victima!”
Filmul plecării din Gorj în Germania a copilului care ar fi fost vândut. Avocatul neamțului susține că totul este legal
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american
Ciolacu îl face ipocrit pe Mircea Geoană: „E ceva de noaptea minții”
Zodiile care după Paște vor scăpa de toate problemele și vor avea o perioadă de vis. Fericirea o să-și facă simțită prezența și în viața lor
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei