Ciucă: Neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, o variantă. O vom discuta în coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Preşedintele PNL,  Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că în şedinţa conducerii liberalilor s-a discutat despre varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei, însă a precizat că trebuie să existe o discuţie în coaliţie pe acest subiect.

„Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi. Este o propunere. Daţi-mi voie să continuăm cu aceeaşi abordare responsabilă fără să le creăm oamenilor aşteptări sau, şi mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. (...) Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noştri din coaliţie şi ele trebuie validate în coaliţie, sigur, ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie, pe baza impactului pe care acestea le vor avea", a spus premierul Ciucă, la sediul central al PNL, după şedinţă, întrebat de jurnalişti dacă partidul susţine neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei.

El a afirmat că impactul bugetar ar fi de 87 milioane de lei, ceea ce înseamnă anual circa un miliard de lei.

Premierul a arătat că această propunere a venit din partea fostului ministru al Muncii - Raluca Turcan, liderul organizaţiei judeţene PNL Sibiu.

Întrebat şi dacă în coaliţie se va discuta şi despre o majorare a pensiilor, el a spus că acest subiect nu a fost discutat.

Mai multe pentru tine:
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă