Ciucă: Neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei, o variantă. O vom discuta în coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Preşedintele PNL,  Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că în şedinţa conducerii liberalilor s-a discutat despre varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei, însă a precizat că trebuie să existe o discuţie în coaliţie pe acest subiect.

„Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi. Este o propunere. Daţi-mi voie să continuăm cu aceeaşi abordare responsabilă fără să le creăm oamenilor aşteptări sau, şi mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. (...) Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noştri din coaliţie şi ele trebuie validate în coaliţie, sigur, ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie, pe baza impactului pe care acestea le vor avea", a spus premierul Ciucă, la sediul central al PNL, după şedinţă, întrebat de jurnalişti dacă partidul susţine neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 de lei.

El a afirmat că impactul bugetar ar fi de 87 milioane de lei, ceea ce înseamnă anual circa un miliard de lei.

Premierul a arătat că această propunere a venit din partea fostului ministru al Muncii - Raluca Turcan, liderul organizaţiei judeţene PNL Sibiu.

Întrebat şi dacă în coaliţie se va discuta şi despre o majorare a pensiilor, el a spus că acest subiect nu a fost discutat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite