Ciolacu: Astăzi, când sărbătorim 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA, putem constata cu toţii evidenţa importanţei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a transmis, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA că astăzi, în contextul actual privind războiul de la graniţa ţării, „putem constata cu toţii evidenţa importanţei sale pentru România”.

`Astăzi, când sărbătorim 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA, putem constata cu toţii evidenţa importanţei sale pentru România”, a transmis şeful Camerei Deputaţilor, explicând că „invazia din Ucraina a demonstrat întregii Europe faptul că, din punct de vedere al securităţii, continentul nostru se află în continuare sub umbrela solidă a SUA. Iar dacă ne uităm la noua realitate din Marea Neagră, trebuie să conştientizăm faptul că România are nevoie de SUA şi de protecţia pe care aceasta ne-o oferă”.

Marcel Ciolacu a mai subliniat că „avem, însă, o şansă uriaşă de a dezvolta şi componenta economică a Parteneriatului, în contextul în care foarte multe companii americane au anunţat că îşi mută afacerile din Rusia şi din Ucraina. România poate fi o soluţia viabilă pentru toate aceste afaceri, dar noi trebuie să fim cei care să mergem către investitori cu propuneri foarte bine detaliate, astfel încât să le câştigăm încrederea”.