Rusia loveşte cu rachete, după care lansează „artileria grea” a propagandei: Explicaţia furnizată de Moscova pentru atacul de la Kremenciuk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Evocând atacul care a vizat luni după-amiază centrul comercial din Kremenciuk, armata rusă dă de înţeles că este vorba de un obiectiv legitim, deoarece a vizat un depozit de armament care a declanşat ulterior un incendiu într-un centru comercial vecin. Mai mult, armata rusă susţine că centrul comercial respectiv era „nefuncţional”.

„Detonări de muniţie destinată armamentului occidental au provocat incendierea unui centru comercial care nu funcţiona”, spune armata rusă.

Anterior, Moscova a negat responsabilitatea sa în cazul rachetei care a lovit duminică un bloc de locuinţe din Kiev. Potrivit Moscovei, ucrainenii s-au lovit singuri, din eroare, cu racheta respectivă.

Versiuni precum că ucrainenii se atacă singuri pentru a da vina pe forţele ruseşti sau că ascund arme printre oameni pentru a-i folosi ca scuturi umane sunt răspândite pe larg de Moscova pe cale oficială şi pe reţelele sale de propagandă pentru a-şi ascunde crimele şi a-şi submina adversarul pe toate planurile.

Ucraina denunţă un act de terorism. Potrivit Kievului, cel puţin 18 persoane au murit în urma atacului de la Kremenciuk.

În urma atacului, preşedintele Volodimir Zelenski a solicitat Statelor Unite să recunoască Rusia ca stat care sponsorizează terorismul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite