15 actuali şi foşti parlamentari, daţi pe mâna Parchetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Niculescu Mizil FOTO Arhiva Adevărul

ANI a făcut plângere penală la Parchet împotriva a 15 actuali şi foşti parlamentari, pe care îi suspectează de conflict de interese.


Redăm mai jos lista actualilor şi fosţilor demnitari în privinţa cărora ANI a sesizat Parchetul General.
1.MATE ANDRAS LEVENTE
2.CINDREA IOAN
3.DRĂGHICI SONIA MARIA
4.LONGHER GHERVAZEN
5.GLIGA VASILE
6.KEREKES KAROLY
7.LAZĂR SORIN CONSTANTIN
8.NICULESCU MIZIL TOHME OANA
9.PAL ARPAD
10.PETO CSILLA MARIA
11.RADAN MIHAI
12.STANCIU ANGHEL
13.STRUGARU IACOB STELICĂ
14.PÂSLARU FLORIN COSTIN
15.NEACŞU MARIAN

Angajarea rudelor intră sub incidenţa articolului 2531 din Codul Penal al României: „Fapta functionarului public care, în exercitiul atributiilor de serviciu, îndeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pâna la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat înraporturi comerciale ori de munca în ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima. Dispozitiile alin. 1 nu se aplica în cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative“.

Mai multe pentru tine:
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”