Volkswagen a obţinut un profit operaţional de 7,5 miliarde de euro în primul semestru, acţiunile grupului cresc cu 5% pe burse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volkswagen a fost de acord să plătească 15 miliarde de dolari pentru închiderea scandalului emisiilor în SUA, dar în Europa consumatorii înşelaţi nu vor primi nimic

Grupul auto Volkswagen a raportat un profit operaţional de 7,5 miliarde euro în primul semestru, peste aşteptările analiştilor, anunţul fiind urmat de creşterea preţului acţiunilor pe burse cu 5,1%, scrie Reuters.

Compania a anunţat miercuri că, excluzând costurile excepţionale, profitul operaţional a avansat cu 7% în primul semestru.

Ajustat la costuri excepţionale de 2,2 miliarde de euro, legate de scandalul emisiilor, profitul operaţional aferent primelor şase luni a atins 5,3 miliarde de euro, fiind cu 22% sub nivelul comsemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat, citat de News.ro.

Pe ansamblul anului 2016, Volkswagen anticipează un declin al vânzărilor de până la 5% şi o rentabilitate operaţională a vânzărilor de 5%-6%.

Producătorul auto german a recunoscut în septembrie anul trecut că a instalat softuri care manipulează emisiile pe 11 milioane de vehicule diesel vândute la nivel global.

Grupul a alocat 16,2 miliarde de euro pentru remedieri tehnice la maşinile care nu respectă standardele în domeniul emisiilor, răscumpărări de vehicule şi costuri legale.