Robert Zoellick: Europa riscă o criză comparabilă cu cea a Băncii Lehman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu al Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a apreciat că Europa riscă să se confrunte cu o situaţie comparabilă cu cea provocată de falimentul Băncii Lehman Brothers în 2008 şi că prăbuşirea monedei euro ar putea declanşa o criză mondială, relatează AFP.

Într-un interviu apărut în ediţia de duminică a săptămânalului britanic The Observer, Zoellick a menţionat că va atrage atenţia în plenul summitului G20 în legătură cu riscul unui crah financiar în Europa ce ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru ţările dezvoltate, scrie Agerpres.

"Europa poate să fie capabilă să se salveze, dar riscul se măreşte", a declarat el, adăugând că "o situaţie comparabilă cu cea a băncii Lehman poate să se producă dacă lucrurile nu sunt tratate cum trebuie".

Falimentul băncii de afaceri Lehman Brothers a provocat un şoc mondial precipitând întregul sistem financiar internaţional pe marginea prăpastiei şi necesitând ca guvernele să vină în ajutorul băncilor ameninţate la rândul lor cu falimentul. Falimentul a fost urmat de o profundă criză economică.

Mai multe pentru tine:
Donald Trump, huiduit la Convenția națională a libertarienilor. „Dacă nu eram libertarian, acum sunt ”, a spus candidatul republican pentru Casa Albă
Schimbările ce vor avea lor din luna iulie pentru asociațiile de proprietari. Semnătura de care vor avea neapărat nevoie începând cu această dată
Viața de film a lui Jean Constantin, nemuritorul actor care a murit în urmă cu 14 ani: „Pe toată America nu dau eu Constanța mea“ VIDEO
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
INTERVIU Conf. dr. Marcian Manu, medic primar urologie la SANADOR: „Prostata poate fi un prieten, dar și un dușman dacă nu o investigăm“
Doi copii şi mama lor din Vaslui, arşi de flacăra produsă de o instalaţie cu care tatăl pârlea porcul în bătătură
Alimentul care îți schimbă fizionomia: de ce apar erupții cutanate, roșeață și umflături
Raluca Bădulescu, datorii la întreținere. „Viciul” care a adus-o în această situație : „Pe zi umblu mascată”
Oficiali ONU estimează că 670 de persoane au fost îngropate într-o alunecare de teren în Papua Noua Guinee
Cum arată noul pod peste Bega, construit în locul unuia din anii '40. Dotările spectaculoase pe care le are FOTO