Proprietarul Tik Tok a concediat sute de angajați. Nu este exclusă vânzarea

0
Publicat:

Proprietarul TikTok, ByteDance, a făcu sute de concedieri la finalul anului trecut, ca parte din planul său de reducere a costurilor, scrie o publicație din China.

Proprietarul Tik Tok a făcut sute de concedieri în China Foto Shutterstock

ByteDance, compania chineză care deţine aplicaţia video TikTok, a concediat sute de angajaţi din diverse departamente la finalul anului trecut, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor, a anunţat marţi publicaţia South China Morning Post (SCMP), transmite Reuters.

Concedierile au fost implementate la Douyin, echivalentul chinez al TikTok, care are aproximativ 600 milioane de utilizatori zilnici, precum şi la divizia imobiliară şi la cea de jocuri, susţine SCMP, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Numărul locurilor de muncă desfiinţate reprezintă un procent redus din forţa de muncă a ByteDance, se arată în raport.

Reprezentanţii ByteDance nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

South China Morning Post notează că anul 2023 va fi extrem de important pentru cel mai mare unicorn din China, ByteDance, deoarece se confruntă cu incertitudinile politice continue de la Washington cu privire la aplicația sa de succes TikTok, în timp ce acasă politicile Beijingului vor continua să-și modeleze operațiunile în China, potrivit analiștilor și directorilor executivi.

Interdicții majore în SUA

„Elefantul din cameră” pentru ByteDance este viitorul TikTok, prima aplicație deținută de China cu acoperire globală, deoarece acordul său de securitate cu administrația Biden pentru a-și continua operațiunile în SUA a fost amânat de o reacție tot mai mare din partea politicienilor americani care au pus întrebări. legăturile platformei cu China.

TikTok este interzis de pe toate dispozitivele gestionate de Camera Reprezentanților SUA, în timp ce cel puțin 19 state l-au blocat de la dispozitivele administrate de stat, iar unii parlamentari americani cer o interdicție totală. Între timp, Wall Street Journal a raportat că Casa Albă are în vedere și să forțeze vânzarea unității TikTok din SUA, la doi ani după ce fosta administrație Trump nu a reușit să facă acest lucru.

„Cred că administrația Biden va forța o vânzare”, a spus Katie Harbath, fondator și CEO al companiei de politici tehnologice Anchor Change și fost director de politici publice Facebook. „Nu cred că investitorii TikTok vor tolera o închidere în SUA și guvernul se va confrunta cu o reacție din partea americanilor dacă încearcă să o interzică. O vânzare este cel mai bun caz din jur.

Planuri de vânzare?!

Cu toate acestea, o vânzare forțată a TikTok, care ar lovi 1 miliard de utilizatori activi lunar în întreaga lume, dar nu este disponibilă în China, ar putea fi dificilă, deoarece guvernul chinez ar putea opune veto din punct de vedere tehnic la o astfel de înțelegere.

Între timp, planurile de IPO ale companiei rămân în aer. ByteDance a răscumpărat acțiuni în valoare de 3 miliarde de dolari în septembrie 2022 de la acționari pentru a-i consola pe unii susținători care deveneau din ce în ce mai nerăbdători cu privire la perspectivele sale de IPO. Tranzacția ar fi evaluată la 300 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, potrivit unui raport privind platforma media tehnologică chineză 36Kr, un acționar neidentificat și-a oferit pachetul de acțiuni ByteDance la o evaluare de 211 miliarde USD în decembrie, aproape jumătate din valoarea maximă de 400 miliarde USD pe piața secundară în 2021.