Proiecte de case norvegiene, construcţii în deplină armonie cu natura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O casă norvegiană este una construită din lemn, în deplină armonie cu natura, echilibrată şi extrem de funcţională. Proiectele de case norvegiene sunt simple, lipsite de opulenţă, dar sunt comode, sănătoase, plăcute, prietenoase şi, foarte important, au costuri reduse de întreţinere. „Adevărul“ vă prezintă câteva proiecte de case norvegiene.

Dacă eşti atras de aceste proiecte de case norvegiene trebuie să ştii că o casă la cheie costă, în medie, cu aproximativ 40-50% mai puţin decât o casă din cărămidă sau BCA cu aceeaşi suprafaţă locuibilă. În plus, durata de execuţie pentru o casă norvegiană, adică din lemn, este mult mai mică decât în cazul celorlalte case. 

Proiecte de case norvegiene. Costuri reduse cu întreţinerea

Casele norvegiene au costuri reduse pentru întreţinere. Tehnologia folosită face ca aceste case să fie mai uşor de întreţinut, fără să fie necesare renovări ulterioare. 

Cele mai multe case norvegiene sunt proiectate pe un singur plan, uneori se adaugă mansardă. Casele norvegiene sunt echilibrate, proporţionale cu nevoile celor care o locuiesc, sunt pretabile la extindere, au ferestre mari şi, deseori, au două intrări. Casele norvegiene sunt organizate pe spaţii de lucru, cele mai multe având bucătăria deschisă şi făcând un tot unitar cu livingul. Dormitoarele sunt amenajate în mansardă sau sunt grupate în spatele casei. Deseori, casele au terase, pentru a proteja împotriva vântului şi zăpezilor.

Iată, aşadar, câteva proiecte de case norvegiene: 

FOTOGRAFII balticwoodhouse.com

Proiecte de case norvegiene

 

FOTOGRAFII balticwoodhouse.com

Proiecte de case norvegiene

Mai multe pentru tine:
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Stadiul lucrărilor la centura de ocolire Timișoara-Sud. Muncitorii vor lucra de 1 Mai și vor fi liberi de Paști FOTO
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate