Kârgâzstanul, China și Uzbekistanul au semnat un proiect pentru construirea unei căi ferate între țări

0
Publicat:

Kârgâzstanul, China și Uzbekistanul au semnat un acord de cooperare în construcția unei căi ferate între țările aflate în marja summit-ului Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO), a anunțat miercuri serviciul de presă al președintelui Kârgâzstanului, Sadyr Zhaparov.

.

Transiberianul va avea concurent. Foto: Pixabay

Se precizează că vorbim despre „finalizarea unui studiu de fezabilitate al proiectului de construcție pentru un tronson pe teritoriul Kârgâzstanului de-a lungul opțiunii de traseu „Torugart - Arpa - Makmal - Jalal-Abad”. De asemenea, părțile au convenit asupra repartizării costurilor proiectului în părți egale.

Implementarea proiectului va avea un efect socio-economic general pozitiv în dezvoltarea economiei Kârgâzstanului și va contribui semnificativ la extinderea serviciilor de transport furnizate populației, la dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii de transport”, a declarat serviciul de presă. a subliniat preşedintelui.

Potrivit serviciului de presă, noul coridor feroviar China-Kârgâstan-Uzbekistan va deveni ramura de sud a Podului Continental Eurasia și va deschide accesul la piețele din Asia de Sud-Est, Vest și Orientul Mijlociu. Această rută va asigura livrarea mărfurilor din China către Kârgâzstan, precum și către țările din Asia Centrală și Orientul Mijlociu, inclusiv Turcia, și mai departe către Uniunea Europeană.