GdF SUEZ îşi schimbă numele în ENGIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful GdF SUEZ, Gerard Mestrallet, a anunţat schimbarea numelui companiei franceze în ENGIE, pentru a reflecta implicarea în reducerea emisiilor de dioxid de carbon, scrie Agerpres.ro.

„Tranziţia energetică este mai mult ca niciodată o realitate în care avem responsabilităţi şi ambiţii imense. Pentru a răspunde acestor provocări şi pentru a accelera dezvoltarea companiei, am decis să dăm grupului o nouă denumire, ENGIE“, a afirmat Mestrallet, potrivit sursei citate.

Anul trecut compania a stabilit un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 10% până în 2020, majorarea capacităţilor sale de energie regenerabilă cu 50% în perioada 2009 — 2015 şi creşterea eficienţei energetice cu 40% până în 2018.

În 2014, profitul net al grupului a scăzut cu 9%, la 3,1 miliarde de euro, de la 3,4 miliarde de euro în 2013.

GdF SUEZ este afectată de scăderea cererii de energie în Europa şi încearcă să compenseze declinul prin închiderea unor centrale pentru a reduce costurile şi prin extinderea în Asia, America Latină şi Orientul Mijlociu.

Compania este prezentă în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. GdF Suez Energy România alimentează partea de sud a ţării cu gaze naturale şi dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi. Compania gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 de kilometri şi are aproximativ 4.000 de salariaţi.

Mai multe pentru tine:
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Reacția lui Nicolae Ciucă la declarația lui Ciolacu potrivit căreia Buzăul nu este în Moldova: „M-am simţit român şi la Focşani, şi la Suceava, şi la Buzău şi la mine la Pleniţa”
Polițiști la volan, instruiți cum să-i oprească pe vitezomani. „Noi aici nu facem școală de șoferi...” VIDEO
După Slănic Prahova, se întâmplă la Cluj. O stradă din municipiul Cluj-Napoca a luat-o la vale
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Jurgen Klopp, sfat pentru succesorul său, ales deja de Liverpool. „Cormoranii” intră într-o nouă eră
Cum a devenit salcia simbolul Floriilor. De la rituale sacre şi legende, până la medicină şi industrie
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Doi tineri au murit la Suceava după ce au intrat cu motoscuterul într-un podeţ