Bloomberg: Germania vrea să convingă ţările G7 să nu reducă investiţiile în combustibili fosili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock

Potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg, Berlinul îşi propune să indice în declaraţia finală necesitatea „recunoaşterii faptului că investiţiile în sectorul gazelor naturale sunt necesare ca răspuns temporar la criza energetică actuală”.

Germania face presiuni ca ţările din Grupul celor Şapte (G7) să renunţe la angajamentul lor de a reduce investiţiile în proiecte care nu sunt legate de combustibili fosili până la sfârşitul acestui an, a raportat Bloomberg sâmbătă, citând surse.

Potrivit acesteia, Berlinul propune să indice în declaraţia finală a viitorului summit G7 necesitatea „recunoaşterii faptului că investiţiile în sectorul gazelor naturale sunt necesare ca răspuns temporar la criza energetică actuală”.

Formularea finală a documentului este încă în curs de negociere şi poate fi modificată. După cum notează agenţia, Marea Britanie se opune în mod activ propunerii germane, iar Italia, care are nevoie de gaz rusesc, nu exprimă critici aspre faţă de iniţiativa germană.

Întâlnirea liderilor ţărilor G7 are loc în perioada 26-28 iunie la Castelul Elmau din sudul Germaniei. Principalele subiecte ale discuţiilor de trei zile sunt de aşteptat să fie situaţia din Ucraina şi consecinţele sancţiunilor anti-ruse.  

Mai multe pentru tine:
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO