Bloomberg: Germania vrea să convingă ţările G7 să nu reducă investiţiile în combustibili fosili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Potrivit agenţiei de ştiri Bloomberg, Berlinul îşi propune să indice în declaraţia finală necesitatea „recunoaşterii faptului că investiţiile în sectorul gazelor naturale sunt necesare ca răspuns temporar la criza energetică actuală”.

Germania face presiuni ca ţările din Grupul celor Şapte (G7) să renunţe la angajamentul lor de a reduce investiţiile în proiecte care nu sunt legate de combustibili fosili până la sfârşitul acestui an, a raportat Bloomberg sâmbătă, citând surse.

Potrivit acesteia, Berlinul propune să indice în declaraţia finală a viitorului summit G7 necesitatea „recunoaşterii faptului că investiţiile în sectorul gazelor naturale sunt necesare ca răspuns temporar la criza energetică actuală”.

Formularea finală a documentului este încă în curs de negociere şi poate fi modificată. După cum notează agenţia, Marea Britanie se opune în mod activ propunerii germane, iar Italia, care are nevoie de gaz rusesc, nu exprimă critici aspre faţă de iniţiativa germană.

Întâlnirea liderilor ţărilor G7 are loc în perioada 26-28 iunie la Castelul Elmau din sudul Germaniei. Principalele subiecte ale discuţiilor de trei zile sunt de aşteptat să fie situaţia din Ucraina şi consecinţele sancţiunilor anti-ruse.  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite