Iată-mă şi complotist!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am trăit s-o aud şi pe asta: Ion Iliescu strigă că i se fură Revoluţia şi arată cu degetul spre complotişti!

După ce ani în şir a fost acuzat că a furat Revoluţia şi că a complotat în cadrul unui grup filosovietic pentru a-l răsturna pe Ceauşescu şi pentru a lua el puterea, Marele Emanat face o piruetă spectaculoasă şi răspunde cu dibăcia unui vechi activist.

Sigur că nimeni nu-şi poate apropria teribilul decembrie 1989, aceea e o pagină de istorie pe care ne tot străduim s-o elucidăm, dar Ion Iliescu se referă la ceva mult mai aproape de preocupările sale actuale: Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD). Mai exact, intenţia Guvernului - anunţată de ministrul de Externe, Teodor Baconschi - de a desfiinţa această instituţie bugetofagă şi inutilă şi de a prelua întreaga cercetare în cadrul unui muzeu naţional al dictaturii comuniste.

În şase ani şi jumătate, IRRD a înghiţit aproape trei milioane de euro din bani publici şi nu a mişcat nici măcar un deget în direcţia adevărului istoric. Ba, dimpotrivă, singura sa preocupare a fost aceea de a-i combate violent pe cei care şi-au permis să sape la rădăcinile Revoluţiei şi să-i pună la îndoială spontaneitatea.

Rugat luni de un redactor de la „Adevărul" să comenteze anunţata desfiinţare a IRRD, Ion Iliescu i-a răspuns astfel: „Este o ticăloşie fără margini, la care aţi contribuit şi dvs., şi redactorul-şef al dvs.! De ce vă miră această iniţiativă?! Sunteţi parte a acestui complot, ar trebui să vă bucuraţi acum!".

Nu ştiu dacă reporterul s-a bucurat sau nu, dar eu vă spun sincer că trăiesc o mare bucurie. Dacă n-am reuşit încă, prin investigaţiile făcute împreună cu colegii mei, să determinăm Justiţia să-i judece pe ucigaşii de la Revoluţie şi pe instigatorii lor, măcar să nu-i mai vedem „cercetând" Revoluţia pe banii noştri! Nu de alta, dar suntem într-un absurd mai mare decât cel de pe vremea lui Ceauşescu: în timp ce Nea Nicu măsluia istoria vremurilor sale chiar în timp ce domnea, Nea Nelu falsifică istoria vitejiei sale revoluţionare la şapte ani de când a pierdut puterea.

Ieri, prin Agerpres, Ion Iliescu a venit cu niscaiva completări: „Ei vor să unească totul sub sceptrul lui Vladimir Tismăneanu şi să desfiinţeze în acest fel Institutul Revoluţiei Române. Ăsta-i gândul lor. E o ticăloşie ordinară, care a fost susţinută printr-o campanie de «Adevărul», şi Baconschi este instrumentul acestei ticăloşii. Vor să desfiinţeze Institutul Revoluţiei Române şi să preia Tismăneanu toată cercetarea".

Iată-ne, aşadar, şi complotişti! Ar trebui să-i mulţumim lui Ion Iliescu: este primul personaj public care recunoaşte contribuţia „Adevărului" la spargerea monopolului iliescian asupra unei Revoluţii în care, deşi am numărat 1.116 morţi, gloanţele n-au atins niciun emanat.

Indiferent cui i-ar fi încredinţate fonduri pentru a cerceta, de aici înainte, misterele şi crimele Revoluţiei, va fi infinit mai bine, mai corect şi mai decent decât menţinerea acestei misiuni istorice în mâinile găştii lui Ion Iliescu.