De ce eu şi de ce aici?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu timpul, ci omul schimbă lucrurile                     FOTO: ambtiondaily.com

Într-o ordine complet aleatoare a articolelor, însă având în minte lansarea platformei de mâine, când va putea toată lumea să se uite pe geam la camera asta mică ce reprezintă blogul meu, mi-am dat seama că e cazul să scriu şi un articol în care să mă prezint viitorilor mei cititori.

Departe de a-mi dori să redactez aici un CV, o sa încerc să vă fac o idee despre cine sunt. Mi-a plăcut toată viaţa educaţia, în diferitele forme pe care le-am urmat. Chit că de cele mai multe ori am avut ceva de comentat la adresa ei, apreciez ceea ce poţi obţine prin intermediul ei. Însă, până acum câţiva ani, nu m-am gândit că o să mă implic prea mult în ea.

În anii de liceu am avut o revelaţie. Nu trebuie să fac ceva prea monoton, pentru că mă plictisesc repede. Aşa că m-am îndreptat către marketing, crezând că acolo provocările vor fi mereu altfel şi că voi face mereu alte lucruri şi voi învăţa chestii noi. Şi până acum, aşa e. 

În facultate mi-am dat seama că îmi doresc să predau altor studenţi ca mine. Nu ştiu dacă s-a întâmplat după ce am încercat să le explic unor colegi econometria (un fel de statistică) sau înainte, cert e că am observat cum vreau să mi se predea şi cum nu şi am realizat că îmi place să explic atât de mult încât vreau să fac asta pe termen lung.

Fără să mă gândesc prea mult la viitoarele posibile experienţe de predare, am plecat la master în UK, la University of Portsmouth. 

Deşi (cred eu) nu eram extrem de influenţabilă la 22 de ani, experienţa asta m-a schimbat. Spre deosebire de cum eram obişnuită în sistemul de învăţământ de aici, am învăţat că, în general, nu există răspunsuri corecte. Există doar "e bine în cazul acesta" sau "e posibil să meargă". Aşa că am devenit şi mai critică decât eram înainte.

N-am fost niciodată prea patrioată, fiind conştientă atât de lucrurile bune, cât şi de cele rele pe care le are România, însă mi-am dorit mereu să mă întorc în ţară. Am primit oferta de a fi PR la EDUCATIVA şi am acceptat-o cu gândul că e un loc bun de pornire. 

Însă a devenit mai mult de atât. Îmi place foarte mult ce fac şi-mi place domeniul educaţiei. Mă umplu de energie de fiecare dată când mă întâlnesc cu oameni de la diferitele organizaţii cu care avem parteneriat şi când vorbim de ce facem noi pentru mediul acesta. 

Cred că e mult loc de creştere şi cred că fiecare dintre noi poate fi promotorul schimbării.

În viitoarele postări o să povestesc despre cele două teme interesante pentru mine: marketing/PR (pe care le consider oarecum legate) şi educaţie. 

Probabil o să vă obişnuiţi cu atitudinea mea extrem de critică şi uneori sarcastică apropo de prima temă şi de entuziasmul (necaracteristic mie de cele mai multe ori) în ceea ce priveşte cea de-a doua temă. De asemenea, de-abia aştept să dezbatem şi să criticăm împreună.

Let the fun begin!