Video Cui îi pasă de sănătatea femeilor din România, explică Laura Florea, Managing Partner, Point PA&PR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

54 de puncte. Acesta este scorul care clasează femeile din România pe ultimul loc în Uniunea Europeana, la bunăstare. Cel mai nou studiu global a analizat bunăstarea femeilor urmărind patru direcții principale: sănătatea, îngijirea preventivă, sănătatea emoțională, la care se mai adaugă și accesul la nevoile de bază: mâncare și adăpost.

În România, conform celor mai recente date INS, femeile sunt în proporție de 51,5% din totalul populaţiei rezidente. În mediul urban locuiesc 52,8%, iar în mediul rural ponderea populaţiei feminine este de 50%.

Cum  trăiesc și se simt aceste femei? Exact așa cum arată clasamentul. Prost și foarte prost. Sănătatea româncelor și starea lor de bine nu trebuie privită doar ca o problemă medicală, ci și una  economică și socială.

Ce se poate face pentru ca româncele să își îmbunătățească starea și  să trăiească cel puțin la un nivel similar cu cel al femeilor din UE? Cui mai pasă de sănătatea femeilor din România?

Aflăm  de la Laura Florea, Managing Partner, Point PA&PR, cea care a lansat de curând platforma  Inițiativa pentru Sănătatea Femeii,  platforma care generează idei cu privire la starea de sănătatea a femeilor din România.  

Iată ce vei afla de la Laura:

Care este misiunea  Inițiativa pentru Sănătatea Femeii

Care sunt datele de maximă urgență care au dus la nevoia acestei platforme

Cine sunt cei implicați în această platformă

Care este viziunea platformai și domeniile cheie de intervenții

Cum răspunde nevoii de educație și informare pe teme de sănătate a femeii

Cum poate o platformă să declanșeze și să lanseze politicile publice de sănătatea

Urmărește o nouă ediție din Adevărul Live realizată și moderată de Antoaneta Banu și află cum te poți implica și tu în Inițiativa pentru Sănătatea Femeii

Adevărul Live



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite