Sfatul lui Stephen Hawking pentru omenire: Pământul este prea fragil, dar explorarea spaţiului este soluţia salvării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stephen Hawking este un fizician de renume mondial. FOTO Flickr/LWKommunikacio
Stephen Hawking este un fizician de renume mondial. FOTO Flickr/LWKommunikacio

Stephen Hawking, renumitul fizician imobilizat într-un scaun cu rotile, a vorbit zilele acestea la Los Angeles despre evoluţia Universului, evoluţia omului şi cât de aproape este umanitatea de o reuşită marcantă.

Stephen Hawking a vizitat Cedars-Sinai Regenerative Medicine Institute din Los Angeles şi a avut ocazia să pătrundă fie şi la nivel explicativ în lumea microscopică a cercetărilor în domeniul folosirii celulelor stem. El a comparat aceste cercetări cu domeniul său de activitate, la scară imensă, la scara Universului, scrie Los Angeles Times.

Fizicianul s-a remarcat pe scena mondial prin cercetările sale în domeniul găurilor negre şi prin cercetarea momentelor de început ale Universului, de după Big Bang. Hawking, după o vizită prin laboratoarele institutului, a spus că oamenii de acolo încearcă să înţeleagă mecanismele bolilor, în timp ce el vrea să afle totul despre mecanismele universale de funcţionare a Universului.

Trebuie să continuăm explorarea spaţiului. Nu vom mai supravieţui alţi 1.000 de ani fără să părăsim această planetă fragilă. [...] amintiţi-vă să vă uitaţi la stele şi nu la picioarele voastre... Fiţi curioşi. Stephen Hawking

„Dacă înţelegi modul în care Universul funcţionează, într-un fel ajungi să-l controlezi“, a afirmat Hawking. El se referă la faptul că dacă ştii aproape totul despre un mediu, ai putea să-i prevezi starea. Fizicianul a mai declarat că pentru a ajunge să înţelegem Universul la cel mai aprofundat nivel, trebuie să înţelegem de ce există ceva decât să ne întrebăm de ce nu este nimic.

„De ce existăm? De ce acest set de legi fizice şi nu altul? Eu cred că răspunsurile pot fi aflate prin Teoria M“, a completat el.

Teoria M este una supersimetrică consistentă într-un spaţiu cu 11 dimensiuni. Limita de energii joase a Teoriei M este Supergravitaţia unsprezece-dimensională. Teoria M este cea mai recentă versiune a teoriei corzilor din anul 2008.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite