„Iisus nu a existat niciodată. Dacă minunile s-au întâmplat, de ce nu a scris nimeni de ele în epocă?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iisus Hristos nu ar fi existat în acea perioadă
Iisus Hristos nu ar fi existat în acea perioadă

Iisus Hristos nu a existat, ci a fost rezultatul mai multor legende. Astfel, Iisus ar fi fost, de fapt, „creat“ din mai multe persoane.

David Fitzgerald, un scriitor ateu susţine că a găsit dovezi care demonstrează că Iisus nu a existat. Fitgerald susţine că nu există menţiuni contemporane ale lui Iisus, dar există alte personaje în acea epocă, pe care i-am putea descrie drept lideri ale unor secte.

Potrivit „Daily Mail”, discipolii lui Iisus nu ar fi fost nici ei reali, ci au fost puşi în Evanghelii doar pentru ca povestea să pară reală.

Într-o nouă carte pe care o va scrie anul acesta, Fitzgerald spune că Iisus a fost o combinaţie de ritualuri pagâne şi poveşti din acele timpuri. "E un paradox. Iisus pare să fi făcut aceste lucruri senzaţionale şi nimeni nu a auzit de el în 100 de ani", a spus Fitzgerald. "Sau nu le-a făcut deloc. Prima Evanghelie pare o alegorie literală care a fost scrisă la câteva decenii după evenimentele povestite. Creştinătatea a pornit ca o religie misterioasă şi a folosit o parte din zeii din vechime şi tradiţiile locale pentru a evolua", a mai spus autorul.

Fitzgerald spune că religia creştină a preluat povestirile din alte religii şi le-a incorporat în povestea lui Iisus. Cu toate că este ateu, pe Fitzgerald îl interesează începutul religiilor, iar el crede că nu a existat Iisus, care să fi făcut acele minuni menţionate în Biblie, ci mai multe persoane, care au fost contopite într-o singură carte.

Autorul ateu explică faptul că povestea lui Ioan Botezătorul e un asemenea exemplu, de experienţă diferită de cea a lui Iisus, care a fost incoroporată în Biblie şi asumată "fiului Domnului".

"Nu e implauzibil ca Iisus să fi existat, dar nu cred că a fost o singură persoană. Nu există vreo menţiune în textele istorice din acele timpuri şi existau oameni care scriau despre Iudeea, cum era Philo din Alexandria", a mai spus David Fitzgerald.

"În acele timpuri au existat tot felul de mesia, care făceau lucruri mai puţin intreresante decât Iisus şi, cu toate acestea, au intrat în cărţile de istorie. Două miliarde de oameni au crezut că miracolele din Biblie s-au întâmplat, dar nimeni nu le-a văzut", explică Fitzgerald.

 Menţiuni  ale lui Iisus  Hristos

Potrivit autorului, Iisus este menţionat în trei cărţi non-creştine după prezumtiva sa crucificare.

Iisus e menţionat într-o carte ebraică scrisă în anul 94, dar şi de istoricul roman Tacitus, în 116. Tacitus scrie despre execuţia lui Iisus şi de împăratul Ponţiu Pilat. Ambele menţiuni ale lui Iisus sunt la mulţi ani după presupusa sa crucificare.

"Inclusiv procesul arată că cei care au scris Biblia nu se pricepeau la legile din Iudeea. Dacă a fost condamnat, de ce nu a fost bătut cu pietre? De asemenea, Ponţiu Pilat nu s-ar fi lăsat niciodată convins de evrei să facă ceva. Nu există dovezi că a existat Barabas, un rebel anti-roman şi criminal, care să fi fost eliberat, în timp ce Iisus a fost condamnat la moarte", a spus Fitzgerald.

"Marcu foloseşte de fapt o alegorie pentru Yom Kippur, unde o capră este eliberată şi alta e sacrificată pentru Dumnezeu", a conchis acesta.
 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite