Cutremurul din Nepal şochează prin numărul de victime, dar geologii se aşteptau la un aşa dezastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cutremurul de 7,9 pe scara Richter care a lovit sâmbătă dimineaţă Nepal, la ora locală 11.11, s-a produs la o adâncime de 10 km, aproape de capitala Kathmandu. Totuşi, geologii îl luau în calcul

Cutremurul a fost atât de puternic, încât a provocat o avalanşă pe vârful Everest şi a făcut mai mult de 2.000 de victime. Totuşi, sunt câteva date ştiinţifice care arată de ce nu e chiar o surpriză.

În urma cutremurului, mai multe clădiri s-au prăbuşit în centrul capitalei Nepalului, inclusiv temple şi turnuri vechi de câteva secole. Printre clădirile puse la pământ este şi Turnul Dharahara, unul dintre obiectivele reper din Kathmandu, construit de conducătorii regali ai Nepalului în 1.800 şi recunoscut ca monument istoric UNESCO.

Acesta este acum numai moloz, iar câteva persoane au fost prinse sub rămăşiţele sale. Camerele video au surprins imagini cu prăbuşirea Turnului şi imediat mai târziu cu oameni care săpau prin molozul rămas din monument, în căutarea unor supravieţuitori.

<a href="http://playtech.ro/2015/de-ce-oamenii-de-stiinta-nu-au-fost-surprinsi-de-cutremurul-din-nepal/" target="_blank" rel="nofollow">Vezi la Playech de ce geologii nu au fost surprinşi!</a>

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite