VIDEO Google, bănuit de evaziune fiscală masivă în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legislatorii britanici sunt cu ochii pe gigantul online
Legislatorii britanici sunt cu ochii pe gigantul online

Un fost angajat al Google continuă războiul împotriva Google în Marea Britanie cu o serie de acuzaţii la adresa gigantului online, în privinţa modalităţilor prin care Google evită plata taxelor.

Barney Jones a lucrat la Google din 2002 în 2006 şi spune că are peste 100.000 de e-mail-uri care expun evitarea imorală a plăţii taxelor. El susţine că Google are un sistem prin care direcţionează profiturile prin Irlanda, către paradisul fiscal din Bermuda, evitând astfel impozitarea veniturilor sale din Marea Britanie, scrie "The Daily Mail".

Nu sunt primele acuze de acest fel la adresa gigantului online, săptămâna trecută fiind una dificilă pentru filiala din Marea Britanie. Matt Brittin, vicepreşedinte al Google, a fost supus unui adevărat tir de întrebări de către parlamentarii britanici, care au acuzat compania de "evitare calculată şi lipsită de etică a plăţii taxelor". Astfel, Google a plătit doar 7,3 milioane de lire sterline către statul britanic, deşi a avut o cifră de afaceri de 3 miliarde de lire sterline.

Google consideră că toate vânzările sale de publicitate au fost realizate în Irlanda, unde taxele sunt mai mici, şi nu în Marea Britanie. În Irlanda, taxele pentru marile corporaţii sunt de 12,5%, iar în Marea Britanie de 23%.

Barney Jones a povestit experienţa sa de la Google, spunând că a vândut publicitate şi a încheiat contracte cu mari firma din Marea Britanie, dar semnătura finală a fost dată de către colegii săi din Irlanda. "A fost o schemă mixă pentru evitarea taxelor. Este o perdea de fum pentru a minţi statul privind locul unde se încheie aceste afaceri", a declarat Jones pentru "The Sunday Times".

Unul dintre directorii Google, Erik Schmidt, se va întâlni mâine cu premierul britanic David Cameron. El a spus că "firma noastră a vrut mereu să facă lucrurile aşa cum trebuie, dar legile pentru taxele internaţionale ar trebui reformate". În acelaşi timp, premierul britanic David Cameron are în agenda sa din timpul preşedinţiei grupului G8 modificarea legislaţiei internaţionale privind taxele, pentru a evita astfel de situaţii.

Citeşte mai multe ştiri despre Google accesând acest link 

Matt Brittin, încercând să convingă parlamentarii britanici că Google nu fură

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite