Cum să vezi unde e Moş Crăciun: Google şi Microsoft au cei mai buni „ochi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Că Moş Crăciun există sau nu ţine de fiecare, de vârstă şi educaţie, dar că-l poţi urmări ţine de Google, Microsoft şi armata SUA. Cele trei entităţi oferă uneltele necesare pentru a-i verifica fiecare pas, oraş şi cadou celui mai darnic om, fie el doar o poveste.

Microsoft s-a aliat în acest an cu Comandamentul Nord-American de Apărare Aeriană (NORAD) pentru a-l urmări pe Moş Crăciun şi pentru a-şi promova în acelaşi timp browser-ul Internet Explorer 11. Dacă apelezi la browser-ul Microsoft, companie promite că vei avea parte de o experienţă îmbunătăţită în urmărirea lui Moş Crăciun. Prin platforma NORAD, poţi să-i explorezi lume lui Moş Crăciun, te poţi juca, te poţi uita la videoclipuri şi poţi suna, prin Skype, desigur, la centrul de operaţiuni al lui Moş Crăciun de la Comandament.

NORAD a avut în trecut un parteneriat şi cu Google, folosea date din Google Maps, dar acum se pare că şi-a găsit alt prieten. Partea interesantă la monitorizarea NORAD e că poţi vedea sania lui Moş Crăciun, cu renii aferenţi, zburând în timp real peste mări şi ţări. Iar în partea stânga jos ai un contor pentru cadouri. Se dau foarte repede, erau aproape 2,5 miliarde la ora redactării acestui articol. De asemenea, poţi vedea unde a fost zărit ultima dată Moş Crăciun. Văzut doar de radarul NORAD, desigur, dacă trebuie menţinută povestea.

Tradiţia NORAD începe din 1955, când un magazin Sears a pus un anunţ pentru copii în care anunţa că aceştia îl pot suna pe Moş Crăciun. Însă numărul de telefon era greşit şi direcţiona către CONAD, actualul NORAD. Aşa a ajuns armata SUA să-l urmărească pe Moş Crăciun, iar acum se foloseşte de toate tehnologiile disponibile. De asemenea, există aplicaţie pentru iPhone şi Android.

image

Google are hărţi, are platorma Android şi are, uneori, plăcerea de a face lucruri doar pentru a se da mare sau de a ajuta cu ceva lumea. Spre exemplu, proiectul doodle-urilor prin care sărbătoreşte câte un mare om sau vreo zi importantă pentru ţările în care motorul de căutare e disponibil. Aşa a apărut şi Santa Tracker, iar în fiecare an mai primeşte câte o noutate. Desigur, merge cel mai bine pe browser-ul Chrome al Google.

Ai acces la jocuri, la diverse videoclipuri de prezentare a lui Moş Crăciun, vezi unde lucrează ajutoarele sale sau cum îi urmăresc acestea traseul. De asemenea, ai parte de aceleaşi date ca pe NORAD, numai că sunt uşor diferite. Moş Crăciun al Google a oferit cam cu un miliard de cadouri mai mult, a trecut de 3,5 miliarde, faţă de cel al NORAD şi Microsoft. De asemenea, nici locul deasupra căruia zboară nu este acelaşi.

Toate extraopţiunile sunt disponibile prin meniul din dreapta sus, iar design-ul paginii este la fel ca cel cu care te-ai obişnuit din GMail, YouTube sau Android. În timp ce NORAD încearcă să ofere o imagine similară desenelor animate Pixar, Google păstrează totul minimalist şi colorat. Are aplicaţie de Android, extensie de Chrome şi suportă Chromecast, dar ambele produse merită încercate. Atât NORAD, cât şi Google l-au dus pe Moş Crăciun, prin astfel de platforme, în lumea adulţilor.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite