Colaborarea între mediul privat şi agenţiile NATO - miza conferinţei NITEC18 (NCI Agency Industry Conference and AFCEA TechNet International)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
d

Conferinţa NITEC 2018, a cărei temă este „Strategia digitală a NATO: Extinderea ecosistemului", este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate securităţii cibernetice, fiind organizat de Agenţia NATO pentru Comunicaţii şi Informatică (NCIA) şi Asociaţia de Electronică şi Comunicaţii pentru Forţele Armate (AFCEA), în colaborare cu Ministerul Apărării din Germania, la Berlin, în perioada 22-24 mai 2018.

Evenimentul îşi propune să aducă în prim plan necesitatea colaborării între companiile private, grupurile de experţi, mediul academic şi agenţiile NATO pentru a impulsiona dezvoltarea de tehnologii de ultimă generaţie care să răspundă nevoii de soluţii IT eficiente pentru securizarea informaţiilor de la nivelul structurilor de apărare. “Domeniul militar nu poate avansa fără o colaborare cu industria şi mediul academic. Tendinţa de digitalizare a operaţiunilor militare este clară.", a declarat în cadrul evenimentului dl. Wolfgang Taubert, reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale din Germania. 

În prezent, NATO trece printr-un amplu proces de modernizare tehnologică, 40% din bugetul total al acestui an fiind alocat Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informatică (NCIA), care coordonează tranformarea digitală a organizaţiei.

NITEC 2018, care reuneşte peste 600 de lideri din mediul guvernamental, militar şi de afaceri, precum şi experţi în apărare şi securitate, are şi o componentă expoziţională. România este reprezentată la acest eveniment de compania certSIGN, care expune un concept inovator de securitate informatică pentru operaţiunile militare mobile, compus dintr-o suită de produse software proprii de criptare, management securizat al documentelor, semnătură electronică, comunicaţii mobile securizate, soluţii de virtualizare şi soluţii de securitate cibernetică pentru protecţia întregii infrastructuri IT&C. Soluţia certSIGN integrează produse complexe de securitate IT acreditate naţional şi internaţional, incluse în NATO Information Assurance Product Catalogue.

“Sectorul privat este unul dintre jucătorii cheie în spaţiul cibernetic, inovaţiile tehnologice şi expertiza companiilor private fiind esenţiale pentru a permite ţărilor NATO şi ţărilor aliate să dezvolte o apărare cibernetică eficientă. Din dorinţa de a ţine pasul cu ritmul rapid al schimbărilor tehnologice, NATO se consultă şi cooperează cu industria, iar noi avem produse care răspund celor mai înalte exigenţe tehnologice şi de securitate din domeniul militar.“, declară Adrian Floarea, CEO certSIGN.

certSIGN este unul dintre cei mai importanţi terţi de încredere şi dezvoltatori de soluţii de securitate cibernetică din regiune, fiind şi iniţiatorul primului CERT privat din România, care oferă organizaţiilor suportul necesar pentru a preveni, identifica şi soluţiona rapid evenimentele cibernetice.

Articol susţinut de certSIGN.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite